Borítókép: A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

A 4 legegyszerűbb superfood, ami szuperegészségesen tart

Forrás: Europress
Nem csak a matcha, a maca, a chia mag és a quinoa szuperkaja. Hanem pár könnyen fellelhető alapélelmiszer is!

Cékla

Egyfelől sok benne a folsav, ami a vörösvértestek képződéséhez nagyon fontos (és tudod, ezek szállítják az oxigént az izmaidhoz). Telis-tele van antioxidánsokkal, így megvéd az öregedéstől és a rákos sejtekkel is felveszi a harcot. Ha naponta megiszol két nagy pohár céklalevet, akkor 16%-kal tovább élhetsz. Korábban pedig több kutatás is bebizonyította, hogy tökéletes edzés előtt ital, hatékonyabbá válik tőle az izommunka!

Banán

A banán a futók számára igazi szuperkaja, hiszen nagyon jó szénhidrát-forrás, egy darab alig 100 kcal-t tartalmaz, de mindez lassan szívódik fel, így hosszan tartó energiát ad. Mellette sok káliumot is magában rejt, így hasznos a regenerálódásban is!

Lazac

Az egyik legjobb izomépítő protein-forrás, nem mellesleg sok benne az egészséges zsír, vitaminok és ásványi anyagok. A lazac D-vitamint is tartalmaz, ami nem csak a fogyni vágyóknak hasznos, de segít a férfiaknak a tesztoszteron szint stabilizálásában!

Édesburgonya

Ennek is nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért fokozatosan szolgáltatja az energiát, de mellette tömve van még C-vitaminnal is, így erősen tartja az immunrendszert. Fontos mangán- és magnéziumforrás, szóval jól teszed, ha rendszeresen fogyasztod!