Borítókép: Curry-s édesburgonyaleves

Curry-s édesburgonyaleves

Mutatunk egy receptet, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!

Mutatunk egy levest, ami garantáltan felmelegít egy hosszú futás után!
Conni Brownell fejlesztette ki ezt a krémlevest, amit leggyakrabban versenyek után szokott enni. A benne lévő curry segít a gyulladás csökkentésében, ezért olyan jó a futóknak és az aktív embereknek.

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 hagyma
  • 2 zellerszár
  • 1 kg édesburgonya
  • 2-3 ek. curry
  • 1 liter alaplé
  • 200 ml tejszín
  • 150 g tejföl
  • 2 tk. citromlé (lime is lehet)
  • friss koriander
  • tökmag

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat egy nagy edényben, majd add hozzá a hagymát és a zellert. Süsd őket puhára.

Jöhet bele az édesburgonya és a curry is. 8 percig pirítsd, majd öntsd fel az alaplével és főzd 30-40 percig, amíg a krumpli megpuhul. Egy botmixerrel pürésítsd le a levest, majd tedd vissza a tűzre és keverd hozzá a tejszínt. Ízesítsd sóval és borssal. A tejfölt keverd össze a citrom vagy lime levével és tálald a levessel. Szórd meg tökmaggal és korianderrel.