Mikor érdemes megenned a gyümölcsöket?

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni az egészséges táplálkozásból, akkor arra is figyelned kell, hogy mikor eszed meg a gyümölcsöket.

Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni az egészséges táplálkozásból, akkor arra is figyelned kell, hogy mikor eszed meg a gyümölcsöket.

Kép

1. Banán
Mielőtt foltos lesz
Keményítőben gazdagok, de szüret után ez cukorrá alakul. Idővel ezért nő a cukortartalma. Amíg nem jelennek meg rajta a barna foltok, addig érdemes megenned, mert ilyenkor több benne a keményítő, ami lassítja az emésztést és tovább érzed magad jóllakottnak.

2. Bogyós gyümölcsök
Frissen a legjobb
Az áfonyában akár 150-200 százalékkal is több cukor lehet a szürettől a rothadásig.

Kép

3. Alma
Amíg kemény
Minél érettebb, annál több cukrot tartalmaz, a bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan.

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft