Így fejleszti a teljesítményedet, ha olykor üres hassal futsz

Kinek jutna eszébe elindulni egy keményebb résztávos vagy mondjuk egy hosszabb futásra anélkül, hogy előtt ne evett volna valami energiadúsat?

Kinek jutna eszébe elindulni egy keményebb résztávos vagy mondjuk egy hosszabb futásra anélkül, hogy előtt ne evett volna valami energiadúsat?

Mindannyian tudjuk, hogy fel kell töltenünk a szénhidrát raktárainkat ahhoz, hogy megfelelően tudjuk teljesíteni az edzéseken, de egy új tanulmány szerint érdemes néha beiktatnod a programodba olyan tréningeket, amikor semmi sem eszel.

Olvasd el ezt is!

Fontos leszögezni, hogy ezeket mondjuk két hétben egyszer kellene csinálni, nem rendszeresebben. A kiéheztetett futásoknak az a lényege, hogy ilyenkor gyorsabb alkalmazkodásra kényszerítjük az izomszöveteket, ami által hosszútávon jobb futóvá válhatunk. Az történik, hogy az izomban lévő apró sejtek, a mitokondriumok, amelyek az energia előállításért felelősek megsokszorozódnak a kiéheztetett sporttevékenység alatt. Ennek következtében az izmaid jóval több energiát képesek előállítani, ami nem csak a futásban, de minden más sportban is hasznos, de az biztos, hogy felgyorsulsz.

Olvasd el ezt is!

A másik, ami miatt hasznos olykor az üres hassal történő futás, hogy ilyenkor a tested az energiát a zsírszövetből nyeri, tehát a fogyást is segíti. Ilyenkor persze az biztos, hogy lassabban futsz, és elégedj meg összességében 40-50 perccel. Szóval, ha fontos, hogy hosszan és jó tempóban fuss, mindenképpen egyél valamit előtte, versenynek pedig tilos üres hassal nekiindulni!

Két futó segített a 73 éves, sérült férfinak, hogy átérjen a célvonalon

John Wilkie a Rock’n’ Roll Arizona félmaratonon indult, ám néhány méterrel a cél előtt elesett.

Egy hónapon keresztül minden nap megcsináltam 10 fekvőtámaszt. Íme az eredmény

Azt mondják, az apró változtatások hatalmas eredményhez vezethetnek. A Women’s Health egyik szerzője, Kristen Domonell kíváncsi volt, mi történik akkor, ha átalakítja a hagyományos edzéstervét és egy hónapon keresztül minden egyes nap megcsinál 10 fekvőtámaszt. Íme, az eredmény.

Egy újabb ok arra, hogy otthon hagyd a fülhallgatód

Létezik egy kifejezés, amit azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak a telefonjuk nélkül élni: nomofóbia.

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Készíts fűszeres mandulát!

Ha nassolsz, tedd egészségesen. Hagyd a csipszet, perecet és a kekszet, inkább dobd össze ezt a fűszeres mandulát.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft