Mi a jobb: az olajos magvak, vagy a gyümölcsök?
Összegyűjtöttük minden előnyüket és hátrányukat, hogy megtaláld a legegészségesebb opciót!
Az olajos magvak előnyei:
- többszörösen és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdagok
- csökkentik a koleszterinszintet, védenek a stroke és szívbetegség ellen
- fehérjében gazdagok
- a pisztácia javítja a vérkeringést és segíti az emésztést
- akár 59%-kal is csökkenthetik a bevitt kalóriák mennyiségét
Hátrányai:
- drágábbak
- gyakran sózottak
- magas a kalóriatartalmuk
A gyümölcsök előnyei:
- vitaminokban, rostokban gazdagok, csökkentik a cukorbetegség kialakulásának esélyét
- rengeteg felé közül választhatsz
- a grépfrút például lassítja a bőr öregedését, csökkenti az esélyt a rák és a szívbetegség kialakulására
Hátrányai:
- egyeseknek magas a cukortartalmuk
- a gyümölcslevek nem feltétlenül egészségesek, hiszen rostokat nem tartalmaznak
- romlandóak
A győztes szerintünk:
Kattints a kép felfedéséhez!