Miért olyan menő a #mealprep, és hogyan csináld?

Ha körülnézel az Instagramon, azt láthatod, hogy sokan előre egy hétre elkészítik a menüjüket, és ezt büszkén meg is mutatják a #mealprep hashtaggel. De vajon, mi ennek a haszna, és hogyan lehet jól csinálni?

Ha körülnézel az Instagramon, azt láthatod, hogy sokan előre egy hétre elkészítik a menüjüket, és ezt büszkén meg is mutatják a #mealprep hashtaggel. De vajon, mi ennek a haszna, és hogyan lehet jól csinálni?

Az biztos, hogy hétvégén előre kell gondolkodnod, hogy mit vásárolj be, és mit főzz meg, de megéri a dolog. Szakértők szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ne csábulj el hét közben az egészségtelen, gyorséttermi kajáknak.

Ezekkel a tippekkel hozhatod ki a maximumot a mealprepből:

  1. A legtöbb étel már nem túl guszta 3 naposan vagy még később, így néhány adagot inkább fagyassz le, és mindig csak előző este vedd ki, hogy felolvadhasson.

  2. A gyümölcsök és zöldségeket próbáld meg frissen hozzátenni az előre elkészített ételekhez, ezekből érdemes 2-3 naponta felszerelkezni, hogy magasabb legyen a vitamintartalmuk.

  3. A főtt zöldségek úgy a legegészségesebbek, ha csak épp leforrázod őket, majd azonnal hideg vízbe teszed. Így lesz a legmagasabb a tápértékük.

  4. A főtt barna rizst és quinoát bátran lefagyaszthatod egy-egy adagos tálakban, nem lesz bajuk.

  5. Elég rosszul hangzik ugyanazt enni egy teljes hétig, ezért kombináld, készül mondjuk kétféleképpen elkészített hússal vagy legalább körettel.

Te szívesen elkészíted előre a heti menüdet?

Olvasd el ezt is!
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft