Borítókép: Miért olyan menő a #mealprep, és hogyan csináld?

Miért olyan menő a #mealprep, és hogyan csináld?

Ha körülnézel az Instagramon, azt láthatod, hogy sokan előre egy hétre elkészítik a menüjüket, és ezt büszkén meg is mutatják a #mealprep hashtaggel. De vajon, mi ennek a haszna, és hogyan lehet jól csinálni?

Az biztos, hogy hétvégén előre kell gondolkodnod, hogy mit vásárolj be, és mit főzz meg, de megéri a dolog. Szakértők szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ne csábulj el hét közben az egészségtelen, gyorséttermi kajáknak.

Ezekkel a tippekkel hozhatod ki a maximumot a mealprepből:

  1. A legtöbb étel már nem túl guszta 3 naposan vagy még később, így néhány adagot inkább fagyassz le, és mindig csak előző este vedd ki, hogy felolvadhasson.

  2. A gyümölcsök és zöldségeket próbáld meg frissen hozzátenni az előre elkészített ételekhez, ezekből érdemes 2-3 naponta felszerelkezni, hogy magasabb legyen a vitamintartalmuk.

  3. A főtt zöldségek úgy a legegészségesebbek, ha csak épp leforrázod őket, majd azonnal hideg vízbe teszed. Így lesz a legmagasabb a tápértékük.

  4. A főtt barna rizst és quinoát bátran lefagyaszthatod egy-egy adagos tálakban, nem lesz bajuk.

  5. Elég rosszul hangzik ugyanazt enni egy teljes hétig, ezért kombináld, készül mondjuk kétféleképpen elkészített hússal vagy legalább körettel.

Te szívesen elkészíted előre a heti menüdet?