Miért olyan menő a #mealprep, és hogyan csináld?

Ha körülnézel az Instagramon, azt láthatod, hogy sokan előre egy hétre elkészítik a menüjüket, és ezt büszkén meg is mutatják a #mealprep hashtaggel. De vajon, mi ennek a haszna, és hogyan lehet jól csinálni?

Ha körülnézel az Instagramon, azt láthatod, hogy sokan előre egy hétre elkészítik a menüjüket, és ezt büszkén meg is mutatják a #mealprep hashtaggel. De vajon, mi ennek a haszna, és hogyan lehet jól csinálni?

Az biztos, hogy hétvégén előre kell gondolkodnod, hogy mit vásárolj be, és mit főzz meg, de megéri a dolog. Szakértők szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ne csábulj el hét közben az egészségtelen, gyorséttermi kajáknak.

Ezekkel a tippekkel hozhatod ki a maximumot a mealprepből:

  1. A legtöbb étel már nem túl guszta 3 naposan vagy még később, így néhány adagot inkább fagyassz le, és mindig csak előző este vedd ki, hogy felolvadhasson.

  2. A gyümölcsök és zöldségeket próbáld meg frissen hozzátenni az előre elkészített ételekhez, ezekből érdemes 2-3 naponta felszerelkezni, hogy magasabb legyen a vitamintartalmuk.

  3. A főtt zöldségek úgy a legegészségesebbek, ha csak épp leforrázod őket, majd azonnal hideg vízbe teszed. Így lesz a legmagasabb a tápértékük.

  4. A főtt barna rizst és quinoát bátran lefagyaszthatod egy-egy adagos tálakban, nem lesz bajuk.

  5. Elég rosszul hangzik ugyanazt enni egy teljes hétig, ezért kombináld, készül mondjuk kétféleképpen elkészített hússal vagy legalább körettel.

Te szívesen elkészíted előre a heti menüdet?

Olvasd el ezt is!
Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Ezért veszek ki egy kis szabadságot a futásból

Na jó: szögezzük le, hogy ez a szabadság nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem is futok, hanem azt, hogy egy verseny után kevesebbet, rövidebben futok, és akkor amikor én akarom!

6 érdekes és aranyos tény a kutyás futásról

Kutya egy világ ez - mi pedig itt és így futunk a legjobb négylábú barátainkkal.

Így szenved az agyad, amikor nem futsz

Ki kell hagynod néhány hetet? Részvétünk. Sajnos az agyad sem lesz hálás érte.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft