Borítókép: Proteinforrások vegánoknak

Proteinforrások vegánoknak

Forrás: Europress
A sportoláshoz izom kell, az izmok fejlődéséhez pedig fehérje. De hogyan juttasson be az megfelelő mennyiségű proteint, aki vegán életmódot követ?

Mutatjuk a legjobb növényi fehérje-forrásokat!

Mogyoró (28 g-ban van 4 g)

Ha a proteinben gazdag mogyorót egy kis gyümölccsel vagy joghurttal párosítod, nem csak magnéziumhoz, omega-3 zsírsavakhoz, biotinhoz jutsz, de a rost és fehérje kombinációja hosszú időre el is telít!

Lencse (200 g-ban 18 g)

Rendkívül magas a protein tartalma, de emellett rengeteg rostot is tartalmaz, ami jót tesz az emésztésnek, és stabilizálja a vércukorszintet is. Szórd a salátádra vagy fogyaszd főzelékként!

Quinoa (170 g-ban 8 g)

Bár a quinoát alapvetően pl. rizst helyettesítő köretként fogyasztjuk, valójában egy magas proteintartalmú mag. Segíti a fogyásodat és az izomépítést!

Mandulavaj (2 evőkanálban 7 g)

Több rostot, kalciumot, káliumot, vasat és kevesebb zsírt tartalmaz, mint a mogyoróvaj, és nagyon-nagyon finom!

Borsóprotein (2 evőkanálban 14 g)

Az egyik legnépszerűbb fehérjepor alapanyag, ami a sárgaborsóból készül. Jó aminosav forrás, érdemes felturbózni fele a reggeli smoothie-dat!