Borítókép: Paradicsomos - sült paprikás bruschetta

Paradicsomos - sült paprikás bruschetta

Forrás: Europress
Igazi nyári előétel, de reggelire vagy vacsorára is tökéletesen megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 1-2 db bagett (a lényeg, hogy 16 szeletet tudj belőle vágni)
  • 60 mé extraszűz olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb paradicsom, apróra vágva, a magjai nélkül
  • 1 db sült paprika, kisebb darabokra vágva
  • 1 jis fej lilahagyma, apróra vágva
  • 2 ek. friss bazsalikom
  • 1 ek. balzsamecet
  • frissen őrölt bors

Melegítsd elő a sütőd 200 fokra. A bagettből vágott szeleteket rendezd el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Kend meg őket az olívaolaj felével és 7-8 perc alatt süsd ropogósra. Ha elkészültek, hagyd őket hűlni 1 percig, majd mindegyiket dörzsöld be fokhagymával. Közben keverj össze 2 ek. olajat sóval, borssal, bazsalikommal és jöhetnek hozzá a zöldségek is. Kanalazd a pirítósokra a zöldséges keveréket.