Paradicsomos - sült paprikás bruschetta
Igazi nyári előétel, de reggelire vagy vacsorára is tökéletesen megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 1-2 db bagett (a lényeg, hogy 16 szeletet tudj belőle vágni)
- 60 mé extraszűz olívaolaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb paradicsom, apróra vágva, a magjai nélkül
- 1 db sült paprika, kisebb darabokra vágva
- 1 jis fej lilahagyma, apróra vágva
- 2 ek. friss bazsalikom
- 1 ek. balzsamecet
- só
- frissen őrölt bors
Melegítsd elő a sütőd 200 fokra. A bagettből vágott szeleteket rendezd el egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Kend meg őket az olívaolaj felével és 7-8 perc alatt süsd ropogósra. Ha elkészültek, hagyd őket hűlni 1 percig, majd mindegyiket dörzsöld be fokhagymával. Közben keverj össze 2 ek. olajat sóval, borssal, bazsalikommal és jöhetnek hozzá a zöldségek is. Kanalazd a pirítósokra a zöldséges keveréket.