6 mód - így teszed tönkre a kávéd

Rengeteg kutatás bizonyította, hogy a kávénak mennyi pozitív hatása van: megelőzi a demenciát, felpörgeti a metabolizmust és energiát ad edzés előtt. Ha még több előnyét akarnád kiaknázni, nézd meg, milyen hiábkat érdemes elkerülnöd.

Rengeteg kutatás bizonyította, hogy a kávénak mennyi pozitív hatása van: megelőzi a demenciát, felpörgeti a metabolizmust és energiát ad edzés előtt. Ha még több előnyét akarnád kiaknázni, nézd meg, milyen hiábkat érdemes elkerülnöd.

1. Reggel első dolgod a kávé
Ébredés után az első pár órában ébredsz fel, ekkor magasabb a kortizol szintje is a szervezetedben, így természetes energialökethez jutsz. Sok szakértő szerint az első csésze kávéd valamikor 10 és dél között kellene elfogyasztanod, amikor csökken a hormon szintje.

2. Azt gondolod, a sötét pörkölésű kávé több antioxidánst tartalmaz
Azt válaszd, amelyik ízlik, ne a pörkölésre hagyatkozz. Egyébként szakértők szerint a világos pörkölésű kávében több klorogénsav található, mely stabilizálja a vércukrot, antioxidánsban gazdag, a sötét pörkölésű kávé viszont melanoidokban gazdagabb, emellett gyulladásgátló antioxidánsokat tartalmaz. Még nem bizonyították, hogy melyik pörkölésű kávé egészségesebb.

3. Világos pörkölésűt iszol, mert kevesebb benne a koffein
Akár hiszed, akár nem, a világos pörkölésű kávé koffeintartalma magasabb, hiszen a pörkölés során a koffein egy része elég. A francia pörkölésű kávé kevesebb koffeint tartalmaz.

A CIKK FOLYTATÁSÁT ITT TALÁLOD.


Olvasd el ezt is!
Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft