Borítókép: Csokis csemegék

Csokis csemegék

Forrás: Europress
Útközben ennél valamit? Készítsd el ezt a csemegét előző nap és nassolj belőle később!

Elkészítési idő: 15 perc + hűtés

Hozzávalók 24 db golyóhoz:

  • 120 g mandulavaj
  • 80 ml agavé szirup
  • 150 g zabpehely
  • 40 g tökmag
  • 40 g étcsokoládé, apróra vágva
  • 40 g meggy, apróra vágva
  • 40 g szeletelt mandula
  • 45 g búzakorpa, pirítva

A mandulavajat keverd össze óvatosan a sziruppal egy turmixgépben. Ha alaposan elvegyült a keverék, szórd hozzá fokozatosan a zabpelyhet, a tökmagot, a csokit, meggyet és mandulát. Keverd jól össze a masszát.

Egy teásanálnyit szedj ki a masszából, majd formázz belőle gombócot, forgasd meg a korpában és tedd sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire.

Akár azonnal meg is kóstolhatod a golyókat, de ha 2 órára hűtőbe teszed őket, jobban összeérnek az ízek. Ha kicsit összeálltak, tedd őket egy lezárható zacskóba, akár 2 hétig is elállnak a hűtőben.