Csokis csemegék
Útközben ennél valamit? Készítsd el ezt a csemegét előző nap és nassolj belőle később!
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Hozzávalók 24 db golyóhoz:
- 120 g mandulavaj
- 80 ml agavé szirup
- 150 g zabpehely
- 40 g tökmag
- 40 g étcsokoládé, apróra vágva
- 40 g meggy, apróra vágva
- 40 g szeletelt mandula
- 45 g búzakorpa, pirítva
A mandulavajat keverd össze óvatosan a sziruppal egy turmixgépben. Ha alaposan elvegyült a keverék, szórd hozzá fokozatosan a zabpelyhet, a tökmagot, a csokit, meggyet és mandulát. Keverd jól össze a masszát.
Egy teásanálnyit szedj ki a masszából, majd formázz belőle gombócot, forgasd meg a korpában és tedd sütőpapírral bélelt lemezre vagy tepsire.
Akár azonnal meg is kóstolhatod a golyókat, de ha 2 órára hűtőbe teszed őket, jobban összeérnek az ízek. Ha kicsit összeálltak, tedd őket egy lezárható zacskóba, akár 2 hétig is elállnak a hűtőben.