Borítókép: Cavatappi tészta koktélparadicsommal

Cavatappi tészta koktélparadicsommal

Igaz, olaszos recept, amivel kellően feltankolhatsz szénhidrátokból.

Hozzávalók:

  • 300 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma: 2 feldarabolva, 3 felszeletelve
  • 1 tk. oregánó
  • negyed tk. csilipehely
  • negyed tk. kóser só
  • 3 újhagyma, felkarikázva
  • 40 g pirított fenyőmag
  • fél pohár fehérbor
  • 500 g cavatappi tészta
  • 1 marék bazsalikom
  • 30 g Grana Padano sajt
  • 50 g sós rikotta

A paradicsomot 2 ek. olajjal, a darabolt fokhagymával, csilipehellyel és sóval dobd 175 fokos sütőbe fél órára. Egy serpenyőben süsd meg a fokhagymaszeleteket 1 perc alatt. Mehet hozzá a hagyma és a fenyőmag is. Öntsd fel a borral és forrald felére a szószt. A tésztát főzd ki, majd keverd a raguhoz a paradicsommal és bazsalikommal együtt. Vedd le a tűzről és szórd meg a sajtokkal.

6 főre.