Cavatappi tészta koktélparadicsommal
Igaz, olaszos recept, amivel kellően feltankolhatsz szénhidrátokból.
Hozzávalók:
- 300 g koktélparadicsom, félbevágva
- 3 ek. olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma: 2 feldarabolva, 3 felszeletelve
- 1 tk. oregánó
- negyed tk. csilipehely
- negyed tk. kóser só
- 3 újhagyma, felkarikázva
- 40 g pirított fenyőmag
- fél pohár fehérbor
- 500 g cavatappi tészta
- 1 marék bazsalikom
- 30 g Grana Padano sajt
- 50 g sós rikotta
A paradicsomot 2 ek. olajjal, a darabolt fokhagymával, csilipehellyel és sóval dobd 175 fokos sütőbe fél órára. Egy serpenyőben süsd meg a fokhagymaszeleteket 1 perc alatt. Mehet hozzá a hagyma és a fenyőmag is. Öntsd fel a borral és forrald felére a szószt. A tésztát főzd ki, majd keverd a raguhoz a paradicsommal és bazsalikommal együtt. Vedd le a tűzről és szórd meg a sajtokkal.
6 főre.