Az etióp futók vasban gazdag csodaszere

A teff nevű afrikai gabona növeli a vas mennyiségét a szervezetedben, így javít az állóképességeden.

A teff nevű afrikai gabona növeli a vas mennyiségét a szervezetedben, így javít az állóképességeden.


A vashiány a világ egyik legnépszerűbb hiánybetegsége, mely leginkább a szegény országokban fordul elő, ahol kevesen engedhetik meg maguknak, hogy vörös húst fogyasszanak. Ugyanakkor sok távolsági futót is érint, főként nőket.
A vörös hús viszont nem az egyetlen megoldás, egy brit kutatás szerint ugyanis az etióp étrend egyik alapja, a teff nevű gabona segíthet a probléma megoldásában. A kutatásban 11 nő vett részt, akik átlagosan 10,7 mg vasat fogyasztottak naponta - ez jóval az ajánlott napi 15 g alatt volt.
A szakemberek arra kérték a résztvevőket, hogy búza helyett teffből készült kenyeret fogyasszanak. Pusztán ennyi változott a futók étrendjében, mégis átlagosan 18,5g-ra növelték a bevitt vas mennyiségét.
Érdemes neked is kipróbálnod, ha megteheted!

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft