szív- és érrendszeri megbetegedések,szív,artériák,egészséges táplálkozás

Ha jót akarsz az artériáidnak, ezt a 10 ételt érdemes rendszeresen fogyasztanod

Forrás: Getty images
A szív- és érrendszeri betegségeket elsősorban az eltömődött artériák, illetve az érszűkület okozza. Tévedés azt gondolni, hogy ezek a sokszor halálos kimenetelű betegségek csak az idősebb generációt érinthetik, így érdemes lehet neked is fontolóra venned a megelőzésüket!

A szív- és érrendszeri megbetegedések sajnos lehetnek velünk születettek, de sokszor hajlam is okozhatja, így soha nem lehetünk biztosak abban, hogy minket nem érinthetnek. Azonban egy kis odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük ahelyett, hogy a jövőben kezelni kelljen!

Az érszűkület és az egyéb érrendszeri megbetegedések ellen azzal tehetünk a legtöbbet, ha rendszeresen mozgunk és persze odafigyelünk a táplálkozásunkra. Érdemes például olyan zöldségeket, gyümölcsöket és fűszereket beiktatnod a mindennapjaidba, amelyek jótékonyan hatnak az artériákra és a szívre.

A szív kétségtelenül az egyik legfontosabb szervünk, ha tehát hosszú és boldog életre vágysz, vigyázz rá, minden lehetséges módon, ahogyan csak teheted. Mozogj és egyél rendszeresen a most következő élelmiszerekből.

Forrás: steth news