Borítókép: Szerkesztői helyszíntippek - itt futunk mi (4. rész)

Szerkesztői helyszíntippek - itt futunk mi (4. rész)

Forrás: terep-jaro-blogspot.hu
Egy futó magazin szerkesztőségében előbb-utóbb mindenki rákap a sportra. Kezdő és haladó kollégáinkat is kifaggattuk, merre járnak futni, ha kiszabadulnak az irodából.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Legutóbb digitális tartalomfejlesztési vezetőnk, Albert Petra osztotta meg velünk, szerinte mi az a belföldi helyszín, amit futóként vétek lenne kihagyni. Sorozatunk utolsó részében Nagy Melinda, futótáboraink rendezvényszervezője mesél a kedvenc úti céljáról.

Ha csak egy belföldi helyet ajánlhatnál a futó ismerőseidnek, mi lenne az?

Eger és környéke több okból is az egyik kedvencem és jó szívvel ajánlanám mindenkinek, aki kirándulást tervez, futóknak pedig kifejezetten jó választás lehet a változatossága miatt.

Miért pont ezt választottad?

Annyi lehetőséget rejt magában a környék, hogy az tényleg megunhatatlan! A természet és a város olyan közel van egymáshoz, hogy az aktuális hangulatodtól függően döntheted el, hogy épp merre szeretnél futni. Ha mozgalmasabb környezetre vágysz, koptathatod a betont a történelmi belvárosban, miközben kicsit visszautazol az időben, de ha nyugalomra és harapnivalóan tiszta levegőt szeretnél, a Nagy-Eged hegy is elérhető távolságon belül van. A hegy lábánál tartósan sík a terep, de szintet is bőven tartogat magában, ha nagyobb kihívásra vágynál.

Mi a kedvenc emléked, ami ehhez a helyhez kapcsolódik?

Egri lányként úgy nőttem fel, hogy rendszeresen jártunk szüretelni a szüleimmel. A Nagy-Eged az egri borvidék első számú termőhelye, végigfutni a szőlő ültetvények mentén pedig egyszerűen lenyűgöző. Ez az álomszerű helyszín a hétköznapjaim szerves része volt, csak gondoltam egyet és indultam futni. Egy-egy kiadósabb edzés után pedig az egerszalóki termálfürdőbe mentem feltöltődni és regenerálódni. Visszagondolva érzem igazán, mekkora szerencsém volt.

Melyik évszakban érdemes ide látogatni?

Ha a szőlőből indulunk ki, azt mondanám ősszel érdemes, de mivel annyira változatos ez a vidék, nincs olyan évszak, amikor ne lehetne élvezni a környezetet.

Mondj egy jó helyet, találj egy még jobbat!