submarino,regeneráció,futás utáni regeneráció,táplálkozás,egészség

Itt a Submarino, vagyis a legújabb regenerációs csodaital + egészséges ízesítő, amivel feldobhatod

Forrás: getty images
Ez a sokak számára ismeretlen argentin ital mindössze két összetevőből áll, de elég hatékonyan felpörgeti a regenerációt!

Van tudományos oka annak, miért kívánod a tejtermékeket egy kiadós edzés után: a tejben lévő fehérje elősegíti a regenerációt, nem véletlen, hogy a kakaót is sok szakember ajánlja edzés után.

A kakaóhoz hasonló, argentin ital is remek regernáció szemponból, ugyanis mindössze két alapanyagból áll, de mindkettő igen jó hatással van a szervezetre futás után. Csak tejre és néhány kocka étcsokira van hozzá szükség.

Miért jó?

Az étcsokiban lévő különleges flavanol a céklaléhez hasonló hatást vált ki, ami értágító hatású, így elősegíti a test oxigénellátását. Emellett káliumban is gazdag, ami pedig csökkenti az izomgörcsöket.

Ha meggyőztünk, akkor dobd össze 5 perc alatt a következő receptet:

Submarino

Hozzávalók:

  • 250 ml tej
  • 15 g csokoládé (legalább 60%-os kakaótartalommal)

Elkészítés:

A tejet melegítsd meg, majd öntsd egy magas pohárba. A csokikockát dobd a tejbe (innen a neve: submarino, vagyis tengeralattjáró), majd keverd el.

A melegebb időben akár úgy is elkészítheted, hogy csak 100 ml tejet melegítesz meg, abba dobod a csokit, aztán ha elolvadt, felöntöd hideg tejjel, vagy tejhabbal.

Ugye, mennyire egyszerű?

submarino,táplálkozás,regeneráció,egészség
Forrás: runnersworld.com
Ilyen jól néz ki az ital!

Dobd fel a következő ízesítőkkel!

Csili

Ha szereted a csípőset, mindenképp szórj egy kevés csilit az italodba! A csili bizonyítottan csökkenti a szívbetegésgek kialakulásának kockázatát, emellett a vérnyomásra is jó hatással van. Fokozza az immunitást, mivel C-, és A-vitaminban is gazdag. A csípősségéért felelős kapszaicinnek hála pedig az anyagcserét is felpörget.

Fahéj

A fahéj gyulladásgátló antioxidánsokat tartalmaz, így csökkenti az izomlázat és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. A benne lévő esszenciális olajoknak köszönhetően erősíti az immunrendszert, hatékonyan veszi fel a harcot a vírusos, bakteriális és gombás fertőzésekkel szemben.

Menta

Ha nyáriasítanád az italodat, mindenképp mentát keverj hozzá! Ez az ízesítő is segíthet a fogyásban, mivel stimulálja az emésztőenzimeket. Képes csökkenteni a fejfájást és a hányingert is, ráadásul az emésztésre is remek hatással van.

Olvasnál még a témában?