6 dolog, amit mindenképpen tegyél meg a versenyek után

Ha nem szeretnél teljesen lerobbanni a hosszabb távú versenyek után, mindenképpen tarts be azt a hat szabályt:

Ha nem szeretnél teljesen lerobbanni a hosszabb távú versenyek után, mindenképpen tarts be azt a hat szabályt:

1) Miután lefutottad a távot, azonnal egyél meg egy banánt. Segít helyreállítani a vércukorszintedet, és a káliumnak köszönhetően fantasztikusan regenerál.
2) A hidratálás alapvető fontosságú, de még jobb, ha az elektrolitokat is pótlod (elektrolit itallal) és/vagy ásványi sókat izotóniás üdítővel.
3) Egy alapos nyújtás elengedhetetlen, a versenyek után dupla időt szánj rá, mint amennyit egy sima edzés után szoktál. Ha lehetőséged van rá, akkor egy párperces hengerezést is iktass be!
4) Aznap és másnap pihenj egy nagyot, és még véletlenül se ilyenkor kezdj diétázni! Meg kell adnod a testednek a legfontosabb tápanyagokat.
5) Bár biztos jó lenne az eredményt megünnepelni, az alkoholfogyasztás nem annyira ajánlott: egyrészt hidratált a szervezeted, másrészt a gyomrod sem igazán nyugodt.
6) Ha azt érzed, hogy valahol fáj, vagy ég, akkor még most jegeld le, és ezzel akár azt is megelőzheted, hogy komolyabb sérülés alakuljon ki!

6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft