Borítókép: Run Away! futás Makai Viktóriával a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

Run Away! futás Makai Viktóriával a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján

Makai Viki közös futásra invitál mindenkit, aki szívesen fejezné ki ezen a napon szolidaritását az erőszak elleni küzdelemben.

November 25-én, vasárnap 12 órától a Margitszigeten lehet a futónőhöz csatlakozni és részt venni egy közösségi futásban. Viki 12 órakor startol a futókör Margit-híd felöli oldalán a fehér felfestés kezdőpontjától és várja a kezdő és gyakorlott futókat egyaránt.

Aki nem tud részt venni a programokon, mégis szívesen szolidaritást vállalna ezen a napon, egy egyedi Facebook-profilkerettel állhat ki a kezdeményezés mellett. A RunAway! profilkeret a meglévő profilképre helyezhető és előre beállított időszak után törlődik.

Az ENSZ 1999 óta november 25-ét nevezte ki a nők elleni erőszak megszűnésének világnapjának, ami kapcsán már Magyarországon is több civilkezdeményezés indult.

Run Away! néven indított kampányt Makai Viktória ultrafutónő, aki októberben brutális támadás és szexuális áldozata lett. A megdöbbentő részletességgel napvilágra kerülő beszámolja mellett több hazai rendezvényt is népszerűsít, amit szolidaritásból kezdeményeztek civil szervezetek, magánszemélyek.