Borítókép: Rekordidő alatt telt be a IV. Knauf Tihanyi Félmaraton előnevezése!

Rekordidő alatt telt be a IV. Knauf Tihanyi Félmaraton előnevezése!

Az első Tihanyi Félmaratont egy lelkes baráti társaság 2015. szeptember 16-ra hirdette meg a facebookon bármiféle korábbi tapasztalat vagy előzmény nélkül.

Mivel a főszervező testvérpár ideje legnagyobb részét gyerekkora óta a félszigeten tölti, kipattant az ötlet, hogy hirdessék meg: kicsit viszi a jó hírét a falunak és úgy számoltak, hogy talán eljönnek 50-60-an. A cél az volt, hogy lesz egy jó hangulatú közös futás mindenféle körítés nélkül.

Első alkalomal 300, második alkalommal 1800, harmadik alkalommal pedig 3000(!) versenyző érkezett a csapat versenyére és mára a Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál a Balatont érintő összesen öt megyében a legnagyobb verseny a legkedveltebb távú hazai versenyek között. Számtalan bonyodalom és beletanulást követően mára a csapat saját futós hírportálon, a www.futniszep.hu-n dolgozik, viszi a különleges érmekre specializálódott befutoerem.hu-t - ikonikus szív formájú érmüket is saját maguk tervezték és gyártották, melyet 2016-ban az ország legszebb érmének választottak -, Tihanyban tavaly megcsinálták az első futós fesztivált és 2016 óta Magyarország másik félszigetének, a Mapei Szigligeti Félmaratonnak is alapítói és szervezői.

A két különleges verseny minden évben határidő előtt betelik, ám az idei év az eddigi rekordokat is megdöntötte, hiszen másfél hónappal a verseny előtt zárták le a nevezést.

Aki esetleg szereti az északi partot, szeptember 15-re még nevezhet a III. Mapei Szigligeti Félmaratonra!

Mindezen túl egy nagy újdonságra készülnek lassan 10 hónapja, amit egészen idáig #ujprojekt néven emlegettek. Ezt a különleges eseményt ráadásul a Runners World névadóként támogatója, de a májusi számból minden kiderül, sajtótájékozatójukon jelen leszünk, akkor jelentenek be mindent!