Borítókép: A nagy zöld turmixteszt

A nagy zöld turmixteszt

November elején a gödöllői Erőműhely edzőtermébe látogatott az Eisberg egy érdekes és élvezetes tesztelésre...

Szecsei Szilárd harcművészetekkel foglalkozó edző által vezényelt teltházas fegyencedzés után egy igazán jóleső meglepetésben részesültek a saját testsúlyos gyakorlatokkal, Kettlebell-lel és jóga erősítő-nyújtó gyakorlatokkal átmozgatott vendégek. Miközben zajlott a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fegyencedzés, addig az Eisberg csapatával előkészültünk a különleges tesztelésre a salátákkal, amik ezúttal nem tányérokon, hanem poharakban szerepeltek.

Ennek egyik apropója, hogy hamarosan kapható lesz egy újdonság az Eisbergtől, mégpedig a Green Drink névre keresztelt salátamix, amely a zöld turmixok készítését egyszerűvé és nagyszerűvé varázsolja.

A nagy turmixteszt során nemcsak a Green Drinkből készítettünk zöld turmixokat, hanem többféle Eisberg salátából is. Pörögtek a turmixgépek, fogytak a salátakeverékek, sokasodtak a frissítő salátaturmixok. Az edzés befejeztével a kitikkadt vendégek kitörő lelkesedéssel fogadták a „folyékony salátákat”, amik hamar fogyni kezdtek, úgyhogy többen nemcsak a turmixok fogyasztásában, hanem az újabb adagok készítésében is segédkeztek. Közben pedig Shenker-Horváth Kinga, az Eisberg dietetikusa táplálkozástudományi tanácsokkal is ellátta a résztvevőket. Többek között beszélt a salátaturmixok edzés utáni fogyasztásának előnyeiről. A hosszabb kimerítő fizikai aktivitás befejeztével a legfontosabb az elvesztett folyadék pótlása és a glikogénraktárak feltöltése. Sportolás során a fokozott mozgás növeli a szervezet oxigénigényét, ami serkenti a szabadgyökök képződését, ezek káros hatásainak kivédésére szükségünk van antioxidáns vitaminokra (A-, E- és C-vitamin). Az előző szempontoknak mind megfelelnek a zöld turmixok, ugyanis fogyasztásukkal segítjük a testedzés utáni folyadék- és glikogénpótlást, vitamin-, ásványi anyag- és rosttartalmuk pedig hozzájárul az optimális immunvédelemhez és regenerációhoz.

De nemcsak sportolás után jönnek jól a különféle zöld smoothie-k, reggelire vagy kisétkezésekre is tökéletes választás lehet egy megfelelően összeállított, értékes tápanyagokban bővelkedő turmix.

Nagy sikert aratott a zöld turmixteszt, izgalmas ízkombinációjú italok születtek, a legnépszerűbbek a következő smoothie-k voltak:

- Fél csomag Eisberg Green Drink, banán, narancslé, víz

- Fél csomag Eisberg Frissnass, fél csomag Eisberg Bébispenót, banán, narancslé, víz

- Fél csomag Eisberg Madársaláta, banán, alma, kígyóuborka, víz

- Fél csomag Eisberg Fitness, banán, alma, kaliforniai paprika, őszibaracklé, víz.


Az arány és az összetétel tekintetében végtelen variációban készíthetünk turmixokat ízlésünknek, kreativitásunknak és a rendelkezésünkre álló alapanyagoknak megfelelően. Gazdagíthatjuk a zöld smoothie-t különféle gyümölcsökkel, fűszerekkel, olajos magvakkal, tejjel, joghurttal, növényi italokkal, teával vagy akár bor- és gyümölcsecetekkel. Eresszük szabadjára a kreativtásunkat, kísérletezzünk ki változatos ízvilágú finom zöld turmixokat az Eisberg kiváló minőségű salátáiból!