Borítókép: 4+1 tipp, amit még ma vegyél fel a bakancslistádra

4+1 tipp, amit még ma vegyél fel a bakancslistádra

Forrás: Getty Images
Nem kell, hogy az aktív sport utáni éveket henyéléssel töltsd

Sokat megélt sportemberek tudják, hogy egyszer eljön az az időszak, amikor szeretett sportáguk a fizikai megterhelés miatt sokkal több gyötrelmet, mint örömet okoz nekik. Nehéz feldolgozni egy sportolói szempontból aktív életszakasz lezárultát, főleg, ha azt hobbiszinten sem tudjuk tovább folytatni. A mozgás szerelmeseinek van egy jó hírünk: idősebb korban új távlatok nyílnak a mozgásra, amelyek legalább olyan szórakoztatóak lehetnek, mint az elhagyni kényszerült előzőek. Ahhoz, hogy idősebb korodban is boldog és kiegyensúlyozott maradj, hoztunk pár tippet, amit feljegyezhetsz a sportos bakancslistádra.

Tipp #1 – Teljesítménytúra az Alpokban

Az Alpok hegylánca 7 országon keresztül húzódik, megannyi túrának szolgáltatva ezzel helyszínt. A példa adott: Keizo Miura, japán síelő 99 éves korában vágott neki az Alpok meredek szikláinak, majd síelt le a Mont Blanc egyik gleccserpályáján.

Tipp #2 – Ejtőernyős ugrás a Palm Jumeirah felett

Nagy népszerűségnek örvend Dubajban a tandemugrás, mivel a magasból még látványosabb a vízen úszó pálmasziget. Ez a sport ráadásul kortalan, a legidősebb tandemugró hölgy a világon túl járt már a 100. életévén is.

Tipp #3 – Jóga a Puerto Rico-i Flamenco Beach-en

A jóga maga a béke és a nyugalom, egy ideális nap kezdete és lezárása. Egy ilyen csodás környezetben pedig maga a tökély.

Tipp #4 – Utazás a világ körül

Elcsépelten hangzik, de nem maradhat le egyetlen bakancslistáról sem. Ami biztos: életre szóló élmény. Főleg tömegközlekedéssel, ahogy azt a 106 éves Saburo Shochi is tette, bekerülve ezzel a Guiness Rekordok Könyvébe, mint legidősebb hölgy, aki különböző tömegközlekedési eszközökkel kerülte meg a Földet.

+1 Tipp – Légy előrelátó, tekints felelősen a jövődre

Lehet, hogy jelenlegi életszakaszodban még nehezen tudod elképzelni, hogyan valósítsd meg az álmaidat, vagy hogyan pipáld ki bakancslistád pontjait. Ahhoz viszont, hogy gondtalan, inspiráló, aktív időskorod legyen, mindenképpen nélkülözhetetlen lesz az anyagi biztonság, tehát rendelkezned kell megtakarítással.

Ha nem tudod, hogy pontosan mennyit és miben tegyél félre, kattints ide, hogy megismerd a Groupama Biztosító nyugdíjbiztosítási ajánlatát, mellyel most vonzó garantált ajándékok közül is választhatsz!