Borítókép: Elkészülni, vigyázz, rajt – indul a 32. SPAR Budapest Maraton®!

Elkészülni, vigyázz, rajt – indul a 32. SPAR Budapest Maraton®!

Két hét múlva a főváros újra a futásra fókuszál. Az október 14-i és 15-i SPAR Budapest Maraton Fesztiválon® a versenyzők tíz szám közül választhatnak, a gyakorlott futók mellett a diákoktól a családokon át a szépkorú indulókig mindenki megtalálhatja a képességeinek leginkább megfelelő megmérettetést.

A képzeletbeli visszaszámláló eddigi komótos tempójáról gyors iramra váltott: néhány nap múlva felharsannak a rajtdudák, hogy a 32. SPAR Budapest Maraton® népes mezőnye nekivágjon a távnak. Az idei fesztivál két napján tíz különböző versenyszám közül választhatnak a nevezők, kedvüknek és edzettségi állapotuknak megfelelően.

Október 14-én, szombaton a családoké a főszerep:


a NESTLÉ családi futáson 600 métert kell teljesíteni,
a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon 400 métert.

Váltóban is lehet futni – V4 Váltó 4x2 km –, de sprintelhetünk is a Real Nature Maratonkán, vagy 5 kilométert kocoghatunk a Riska Minimaratonon, esetleg egy tempósat sétálhatunk 2,7 kilométeren a Fitt Pöttyös Gyalogláson.

Október 15-én, vasárnap a hosszabb távok következnek.

A történelmi 42,195 kilométeres táv hétezres mezőnye a Hősök teréről indul, és az Ötvenhatosok terén fejezi be a versenyt. Közben a futósereg Budapest világörökségi helyszínein halad keresztül. A maraton egyéni teljesítése mellett idén is lehetőség nyílik a 4 fős Flora Maratonstaféta révén a váltófutásra és a Maraton Párban segítségével a páros futásra. Rövidebb távokon is lehet indulni: vasárnap a Theodora 30 km és az Actimel 10 km szintén indulásra hív. A versenyen kerekesszékes, handbike-os indulók, valamint babakocsival futók is rajthoz állnak. A futófesztivál változatos lehetőségeket kínál mindenkinek, kezdőknek és haladóknak egyaránt, hogy edzőcipőjüket befűzve egy igazi örömfutással gazdagodjanak.

A SPAR Magyarország alapítása óta elkötelezett a vitalitás, az egészségmegőrzés és a sport, illetve az ezen életmódhoz szükséges élelmiszerek mellett. Ehhez kötődően indult el a SPAR Életmód program elnevezésű kezdeményezés, amely azt tűzte célul, hogy minél többen tegyék életük állandó részévé az egészséges, minőségi táplálkozást és a rendszeres sportolást. A SPAR új programjával – az üzleteken kívül – a SPAR Budapest Maratonon® is találkozhatnak a látogatók.

A családi értékeken nyugvó közösségi gondolat nyilvánul meg a SPAR társadalmi szerepvállalásában. A SPAR az idei futófesztiválon stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az „Ide hozzuk a játszóteret!” elnevezésű programját támogatja. Emellett a szeretetszolgálat és a SPAR közösen mesekönyveket is gyűjt a rendezvényen a rászoruló gyermekek számára.

A fővárosi futófesztivál – amelynek a SPAR büszke névadó szponzora – elérte azt, ami minden sportág számára elismerés: valódi ünneppé vált, amelyre várják a lelkesítő szurkolókat is. Két lelkesítés között a SPAR Budapest Maratonra® kilátogató drukkolók a SPAR saját húsüzemének, a Regnum Húsüzem és Oktatóközpontnak a kiváló termékeit is megkóstolhatják.

További részletek itt!