Borítókép: BUDAPEST FUTÓFESZTIVÁL – NATO FUTÁS SZEPTEMBER 24-én a történelmi BUDÁN

BUDAPEST FUTÓFESZTIVÁL – NATO FUTÁS SZEPTEMBER 24-én a történelmi BUDÁN

Idén is több versenyszámban és távval várja a futókat a Budapest Futófesztivál!

Hosszú évek óta rajtol a mezőny a Vérmezőt szegélyező Attila útról és most második alkalommal kapaszkodik fel ismét a Várnegyedbe és ér célba a Kapisztrán téren, ahol számos izgalmas programnak is részesei lehetnek beérkezők és kilátogatók egyaránt! Így többek közt a Hadtörténeti Intézet és Múzeum valamennyi kiállítása ingyenesen lesz látogatható, de interaktív kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül a NATO missziós szerepvállalásáról és megújult feladatrendszeréről, a Magyar Ifjúsági Atlanti Tanácsa szervezésében.

A hagyományos Történelmi Váltófutás ez évben 25. évfordulóját ünnepli. A Budapesti Atlétikai Szövetség egy 1924-es eseményt újított fel 1994-ben, mely akkor is és most is az Aradi Vértanúknak kíván emléket állítani 13 tagú csapatával és 13 váltóhelyével, melynek mindegyikét egy-egy hősről neveznek el. 13 fős általános és középiskolás, valamint egyetemista csapatok jelentkezését várják a szervezők!

A NATO FUTÁS 12. alkalommal indul útjára a NATO PDD támogatásával. Egyéniben és kétfős váltóban vághatnak a 10 kilométeres távnak a versenyzők, melynek utolsó néhány kilométere emelkedőivel alaposan próbára teheti a futók erejét és erőbeosztását egyaránt. A mezőny indulói közt lesznek a Honvédelmi Minisztérium meghívására érkező nemzetközi katonacsapatok is, melyek tagjai a NATO legkiválóbb atlétái.

A Decathlon Várfutás 4 kilométerre invitálja a futókat, a viszonylag rövid táv indulóinak küzdelmét is a Várnegyed emelkedői nehezítik.

Hívjuk a futás szerelmeseit, a kihívást kedvelőket, a honvédelem különös rejtekei után érdeklődőket, mindazokat, akik egy sportos és egészséges, ugyanakkor érdekes és rendhagyó vasárnapi programot keresnek!

Rajt a Vérmezőn, cél a Várnegyed Kapisztrán terén a Hadtörténeti Intézet és Múzeum előtt!

Találkozzunk és fussunk együtt!