Azért futunk, hogy meghallják az üzenetünket!

Te milyen gyors vagy? Meg tudod előzni a jövőd? Vagy elég, ha magadat előződ meg? Bármelyik a célod, ott a helyed a „Fuss magadért egy kört!" eseményen! 16 nap alatt 1600 kilométer – egymást váltva futják körbe Magyarországot az egészségért dolgozók, hogy felhívják a figyelmet arra, mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

Te milyen gyors vagy? Meg tudod előzni a jövőd? Vagy elég, ha magadat előződ meg? Bármelyik a célod, ott a helyed a „Fuss magadért egy kört!" eseményen! 16 nap alatt 1600 kilométer – egymást váltva futják körbe Magyarországot az egészségért dolgozók, hogy felhívják a figyelmet arra, mi magunk tehetünk a legtöbbet az egészségünk megőrzéséért.

Kép

Miért szervez valaki egy ilyen eseményt? – kérdeztük Gui Angélától, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kommunikációs vezetőjétől, az ötletgazdától.

Mióta feltetted a kérdést, már valaki meghalt, azért, mert nem vigyázott az egészségére. 10 percenként elvesztünk valakit az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Az összes többi egészségkárosító szokásainkról ne is beszéljünk. A korai halálozás közel fele megelőzhető lenne, ha másképpen élnénk. Azért szervezzük ezt a futást, hogy felhívjuk erre a figyelmet.

Akkor ez nem is egy futóesemény, hanem egy kampány?

A futás számunkra egy kommunikációs eszköz, bár tulajdonképpen nem mondunk semmi újat. Hiszen mindenki tudja, hogy mi káros, mi egészséges, mit hogyan kellene, mégsem teszik sokan. Mi szeretnénk úgy és annyiszor elmondani, hogy meg is hallják az üzenetünket. Itt az ideje, hogy ne a betegségekből akarjunk kigyógyulni, hanem egészségesek akarjunk maradni. Az egészség a legnagyobb értékünk. Ha mindenki csak annyit tesz majd az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordítana, akkor nem fogunk meghalni idő előtt.

Miért pont a futás választottátok a mozgásformák közül?

Minket a futás éltet! Mert futni jó! Amikor futsz, nem kell ragaszkodnod semmihez, és nem kell feladnod semmit. Ha a célt látott magad előtt, akkor az odavezető úton lehet bármilyen akadály, le tudod küzdeni. És ha magadért futsz, azokért teszel a legtöbbet, akiket szeretsz, hiszen nekik fogsz tovább élni egészségesen.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/924927544279925/

Amikor először futhattak nők maratont az Olimpián: ünnepeljük meg a pillanatot!

Sokáig úgy gondolták, hogy a női test nem képes még olyan távok lefutására sem, mint 1500 méter (!!!), ezért is volt hatalmas és különleges pillanat, amikor először, 1984-ben már hölgyek is indulhattak az Olimpián a maratonon.

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft