Kihívás és sikerélmény: nívós sportversenyek Salzburg tartományban

Meseszép Alpok-vidéki táj, barokk pompájú tartományi főváros, mutatós vidéki települések. A különleges természeti adottságairól híres Salzburg tartomány az aktív pihenés fellegvára. Nyaranta a túrázásé, bringázásé és a vízi sportoké a főszerep. A futó- és kerékpárversenyek, triatlonok számtalan országból vonzzák a versenyzőket.

Meseszép Alpok-vidéki táj, barokk pompájú tartományi főváros, mutatós vidéki települések. A különleges természeti adottságairól híres Salzburg tartomány az aktív pihenés fellegvára. Nyaranta a túrázásé, bringázásé és a vízi sportoké a főszerep. A futó- és kerékpárversenyek, triatlonok számtalan országból vonzzák a versenyzőket.

Gyorsaság, kitartás, teljesítmény – a legfontosabb mégis a részvétel. Legyünk részesei a jó hangulatnak, a közös élménynek. A jó szervezés a garancia arra, hogy a nagy számú résztvevő és néző megtalálja számítását. A versenyek egy része többféle kategóriában indul, könnyebb és nehezebb útvonalon. Nem maradnak el a kísérőprogramok és a gyerekeknek meghirdetett versenyek sem.
Ott voltam, lefutottam, leúsztam! Zell am See-Kaprunban alig egy hónappal a TRIZELL triatlon után az 5. IRONMAN 70.3 résztvevői állnak rajthoz augusztus 28-án. A „vasemberekre” 1,9 kilométer úszás vár a Zelli-tóban, 90 kilométert tekerés 1288 méteres szintemelkedésű terepen és 21,1 kilométer futás. Versenyzők és nézők számára roppant vonzó maga a helyszín is: a Zelli-tó csillogó víztükre, a dúsan zöldellő rétek, a fehér gleccsersipkás alpesi csúcsok.

Kép


Szeptember 11-e a 10. Eddy Merckx Classic országúti kerékpáros maraton időpontja. Idén másodízben a Fuschlsee régió ad otthont a versenynek. A mezőny a Salzburgi-tóvidék és Salzkammergut tizenegy tava mentén vezet, roppant látványos környezetben. A három útvonalvariáns letekerésére több mint 1500 résztvevő vállalkozik Európa minden tájáról.

Kép

A tartományi főváros híres futómaratonjára jövő májusban várják újra a résztvevőket. Idén 13. alkalommal került megrendezésre, 77 ország összesen több mint hétezer résztvevőjével. A Fuschlsee menti népszerű futóverseny, a 34. Fuschlseelauf nevezőire 12 kilométeres terep vár augusztus 28-án, méghozzá Salzkammergut egyik legszebb pontján. A nevezők egy része a futáson kívül a türkizszínben tündöklő tavat is átússza. Nemzetközi hegyi futóverseny Sankt Johannban, nyári napfordulós futóverseny a Ritzen-tónál - lapozzuk fel gyorsan a gazdag salzburgi rendezvénynaptárt!
www.salzburgerland.com

Ebben a 6 zöldségben van a legtöbb fehérje

Nem arról ismeretesek a zöldségek, hogy túl sok fehérjét tartalmaznának. Pedig vannak, amikben elég sok van.

A futás tökéletes élménye

Van az a futás, amikor a saját gondolataid képzeletben egészen messze repítenek, szinte elvarázsolódsz edzés közben, míg a tested csodásan végzi a dolgát és a lábaid aprítják a kilométereket.

Fuss & Ragyogj! Fényvisszaverős cuccok sötét, téli estékre

A téli városi futásokhoz elengedhetetlenek a fényvisszaverős cuccok, hogy az autósok előtt folyamatosan látható legyél!

5 nasi, amit nyugodtan ehetsz este is

Hiába próbálsz meg egészségesen táplálkozni, vannak napok, amikor éjjel is jól esne egy kis nassolás.

Akkor is edzened kellene, ha nincs kedved?

Minden sportoló ember életében eljön a pont, amikor a háta közepére sem kívánja a mozgást. Egy új kutatás szerint viszont pontosan ilyenkor nem érdemes kihagynod a sportolást!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft