Kihívás és sikerélmény: nívós sportversenyek Salzburg tartományban

Meseszép Alpok-vidéki táj, barokk pompájú tartományi főváros, mutatós vidéki települések. A különleges természeti adottságairól híres Salzburg tartomány az aktív pihenés fellegvára. Nyaranta a túrázásé, bringázásé és a vízi sportoké a főszerep. A futó- és kerékpárversenyek, triatlonok számtalan országból vonzzák a versenyzőket.

Meseszép Alpok-vidéki táj, barokk pompájú tartományi főváros, mutatós vidéki települések. A különleges természeti adottságairól híres Salzburg tartomány az aktív pihenés fellegvára. Nyaranta a túrázásé, bringázásé és a vízi sportoké a főszerep. A futó- és kerékpárversenyek, triatlonok számtalan országból vonzzák a versenyzőket.

Gyorsaság, kitartás, teljesítmény – a legfontosabb mégis a részvétel. Legyünk részesei a jó hangulatnak, a közös élménynek. A jó szervezés a garancia arra, hogy a nagy számú résztvevő és néző megtalálja számítását. A versenyek egy része többféle kategóriában indul, könnyebb és nehezebb útvonalon. Nem maradnak el a kísérőprogramok és a gyerekeknek meghirdetett versenyek sem.
Ott voltam, lefutottam, leúsztam! Zell am See-Kaprunban alig egy hónappal a TRIZELL triatlon után az 5. IRONMAN 70.3 résztvevői állnak rajthoz augusztus 28-án. A „vasemberekre” 1,9 kilométer úszás vár a Zelli-tóban, 90 kilométert tekerés 1288 méteres szintemelkedésű terepen és 21,1 kilométer futás. Versenyzők és nézők számára roppant vonzó maga a helyszín is: a Zelli-tó csillogó víztükre, a dúsan zöldellő rétek, a fehér gleccsersipkás alpesi csúcsok.

Kép


Szeptember 11-e a 10. Eddy Merckx Classic országúti kerékpáros maraton időpontja. Idén másodízben a Fuschlsee régió ad otthont a versenynek. A mezőny a Salzburgi-tóvidék és Salzkammergut tizenegy tava mentén vezet, roppant látványos környezetben. A három útvonalvariáns letekerésére több mint 1500 résztvevő vállalkozik Európa minden tájáról.

Kép

A tartományi főváros híres futómaratonjára jövő májusban várják újra a résztvevőket. Idén 13. alkalommal került megrendezésre, 77 ország összesen több mint hétezer résztvevőjével. A Fuschlsee menti népszerű futóverseny, a 34. Fuschlseelauf nevezőire 12 kilométeres terep vár augusztus 28-án, méghozzá Salzkammergut egyik legszebb pontján. A nevezők egy része a futáson kívül a türkizszínben tündöklő tavat is átússza. Nemzetközi hegyi futóverseny Sankt Johannban, nyári napfordulós futóverseny a Ritzen-tónál - lapozzuk fel gyorsan a gazdag salzburgi rendezvénynaptárt!
www.salzburgerland.com

Majdnem kókuszgolyó - csokis energiagolyó pekándióval és datolyával

Ha megéheztél futás után, vagy előtte lenne szükséged egy kis plusz energiára, készítsd el ezeket a finom nasikat. Akár a paleo étrendbe is beillesztheted őket, mert semmilyen olyan alapanyagot nem tartalmaz, aminek tiltitt lenne a fogyasztása.

A férfi, aki átfutott Amerikán és ezzel rekordot döntött

Pete Kostelnick ultrafutó hétfőn megdöntött egy 36 éves rekordot, ezzel ő lett az, aki a legrövidebb idő alatt futotta át Amerikát. 46 nap, 8 óra és 36 percnél rövidebb eredménnyel futott célba.

3 egyszerű drill a jobb futótechnikáért és gyorsabb sebességért

Végezd el ezt a 3 gyakorlatot, hogy javíts az időeredményeden!

Itt az ősz, de ne hagyd abba…

Vajon hová tűntek a margitszigeti futók? Vajon miért néptelenedik el a főváros egyik legkedveltebb futóhelye az ősz beálltával?

3 mítosz a futásról, amit már ideje elfelejteni

„Futsz? De az nem rossz a térdednek?” Mindannyian hallottuk már a kérdést nem futó barátainktól. Vágj vissza nekik!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft