terepfutás,nyári terepfutás

4 dolog, amit tegyél meg minden nyári terepfutás előtt

Forrás: Getty Images
A terepfutás minden évszakban szuper, hiszen a táj csodálatos! Nyáron viszont azért imádjuk, mert sokkal jobb a fák árnyékában futni, mint a forró betonon gyűjteni a kilométereket. De az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni, hogy jól essen (na jó, nem mindig) a terepfutás ilyenkor is.
  • Ha csupán 6-8 kilométeres terepfutásra készülsz, nem feltétlen kell kulaccsal készülnöd, ráadásul sok útvonal közelében vannak kutak vagy csapok. De arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy hidratált legyél, és előtte (meg úgy általában mindig) megfelelő mennyiségű vizet fogyassz, hogy nehogy kiszáradj, hiszen a terepfutás sokkal megerőltetőbb, mint a síkon történő edzés. Ha pedig ennél hosszabb távot tervezel, természetesen legyen nálad folyadék!

  • Vigyázz a szúnyogokkal és kullancsokkal! Az egyik legbosszantóbb dolog a szabadtéri edzéseken a különböző szúnyogok, kullancsok jelenléte. Remek termékeket találni a piacon, amik elriasztják a vérszívókat, de nekünk nagy kedvencünk a Vape Derm Invisible, ami amellett, hogy tökéletes védelmet nyújt a szúnyogok és a kullancsok ellen, színtelen és szagtalan is!
kullancsriasztó,szúnyogriasztó,terepfutás
Ennek tényleg nincs kellemetlen szaga!
  • A nagy melegben valószínűleg rövidnadrágban futsz, így ha véletlenül nekiszaladsz egy ágnak vagy átvágsz egy szúrós bokron, esetleg bármilyen sziklával összetalálkozol, semmi sem védi a bőrödet. Legyen nálad sebtapasz ezekre az esetekre terepfutás alatt, pakolj be párat a zsebedbe. Odavagyunk a Hansaplast trópusi Be Happy limitált kiadását, ami még egy sérülés esetén is jókedvre derít!
sebtapasz,terepfutás
Ugye, milyen szépek?
  • Bár a fák árnyékában azt hiheted, hogy nincs szükséged fényvédelemre, ilyenkor sem szabad megfeledkezni a naptejről, mert könnyen leéghetsz, ezzel pedig nem csak öregíted a bőrödet, de kiteszed magad a melanoma kialakulásának is.