Borítókép: Nincs karácsony futás nélkül?

Nincs karácsony futás nélkül?

Forrás: Getty Images
Amikor az ember elkezd futni, akkor még csak akkor fut, amikor „van rá ideje” és „jó az idő”… aztán valaki meg is marad ezen a szinten, viszont sokaknál komolyabbra fordul ez a sport.

Ekkor pedig jöhet hóvihar, zuhogó eső, 40 fokos kánikula, szmogriadó, nyaralás és ünnepek, a futás nem hiányozhat a mindennapjaidból. Én például mindig is sportos lány voltam, és sosem telt el úgy egy hétnél több, hogy ne mozogtam volna valamit, de azért a karácsonyi sportolást évekig kissé elvetemültnek találtam. Most meg úgy nem telhet el, hogy ne futnék! Sőt, számomra már meg is van a karácsonyi hagyományos edzéstervem.

Ilyenkor többnyire vidéken vagyok, és egy kicsit más edzésekben lehet részem, mint egyébként:

  • December 22.: Ezen a napon már vidéken vagyok, és mindig elautózom otthonról, a szüleimtől Szilvásváradra és egy bolyongós 10km-es futást tartok a Fátyol-vízesést útba ejtve, szigorúan egyedül, nem jöhet velem senki

Ez a 2015-ös december 22-ei futásom volt Szilváson... klasszikus téli táj :D

  • December 23.: Spinning anyukámmal, a kedvenc óráján

  • December 24.: Otthoni saját testsúlyos HIIT edzés karácsonyfa díszítés előtt (40 perc)

  • December 25.: Pihenőnap, egy nagy séta fér bele, mert őrületes rokonlátogató túra van ilyenkor

  • December 26.: Egy jó kis terepfutás, a hagyományos karácsonyi útvonalamon, ami átmegy a határon, és egy régi kis szlovák határőrfaluban van a „fordítóm”

Tavaly karácsonykor ilyen volt a táj, amikor átfutottam Szlovákiába...

Ez az én kis karácsonyi tradícióm, és olyan jól be lehet illeszteni az ünnepekbe, hogy már nélküle el sem tudnám képzelni az egészet! Neked hogy telnek az ünnepek?