futás,futás este

Így vedd rá magadat az esti futásra, ha a hátad közepére sem kívánod

Forrás: getty images
Mivel már nagyjából 4-kor sötét van, a munka után futók egy részének biztos megfordul a fejében, hogy kihagyja az edzést. A következő tippekkel viszont nem lesz probléma!

Jógázz!

Egy egyszerűsített napüdvözlet több vért juttat az agyba, ezáltal sokkal frissebbnek fogod magadat érezni utána. Érdemes ezt elvégezned futás előtt, utána pedig melegíts be, és indulhat a menet!

Melegíts be zenével!

Nem újdonság, de a zene csodákra képes a motiváció szempontjából. A gyors, hangos zene hatására sokkal jobban felpörögsz, ezért jó ötlet futás előtt meghallgatni néhány tempós dalt. Sötétben viszont ne fuss úgy, hogy zenét hallgatsz közben - a biztonságod érdekében.

Természetes serkentők

A borsmentából készült tea remekül felpörget edzés előtt. Érdemes ügyelned arra is, hogy megfelelő mennyiségű B-vitamin fogyassz, mert a hiánya fáradékonysághoz vezet. Ezt a tápanyagot a teljes kiőrlésű gabonafélék, búzakorpa, olajos magvak és a tejtermékek tartalmazzák a legnagyobb arányban.

Motiváló videók

Egy-két inspirációs videó segít, hogy előhúzza belőled a sportolót, akit nem rettent vissza a hideg és sötét.

Egy-két kocka csoki

Az étcsoki epikatekint tartalmaz, ami fokozza az agyi vérkeringést, véd az oxidatív stressz ellen, és még enyhén stimuláns hatással is bír - így nem fogsz annyit hezitálni, hogy elindulj-e futni.

Menj a fényre!

Még ha nem is süt a nap, akkor is jól teszed, ha 15 percet sétálsz ebéd után, így ugyanis kutatások szerint kevésbé leszel délután fáradt.

Viselj pirosat!

Kutatások szerint a vörös szín aktivizáló hatású, ezért érdemes egy piros kiegészítőt, ruhadarabot magadra öltened, hogy energikusabbá válj.

Olvasnál még a témában?