megjelent,runner's world,Runner's world megjelenés

Megjelent a Runner's World legfrissebb száma!

Olvasd el főszerkesztőnk ajánlóját és pillants bele a legújabb számunkba!

Van az úgy, hogy az ember, aki először indul futni, azt gondolja, semmi az az egy kilométer, de aztán az első száz méteren elvérzik. Gyakran megesik az ilyesmi, és gyorsan túl lehet lendülni a falon, csak nem szabad feladni. Ritkábban ugyan, de az is előfordul, hogy valaki azt gondolja, talán sikerülne lefutnia egy bizonyos távot, talán befér egy verseny középmezőnyébe, talán megfutja az 5 perces pace-t, aztán meg ehhez képest mégis elsőként szakítja át a célszalagot. Találkoztam már ilyen szerény hősökkel, akik nem is voltak tisztában vele, mire képesek. Az idei év egyik nagy meglepetése például online-os kollégánk, Géza szereplése az NN Ultrabalaton csapatunkban. Nem is tudtuk, hogy fut.

Csak röviddel a verseny előtt kezdett edzeni a hosszabb távokra – ha jól emlékszem, nagyon-nagyon röviddel előtte –, majd olyat futott, hogy a csapattársak nem hittek a szemüknek. A fáradtság semmi jelét sem mutatta, a maga 4:30-as (!) tempójával őszintén mosolyogva érkezett a váltópontokra, ami annyira szürreális volt, hogy csak azért nem lehetett biztosra venni, hogy ufó, mert legalább megizzadt. Róla az I’m a runner rovatban olvashatsz, de írunk más szerény hősökről is, Bogárdi Szilviről, aki szintfelmérőnek szánta élete első ultráját, majd győztesként ért célba, és Rakonczay Gáborról, aki az UB-n elvérzett, olyannyira, hogy napokig bottal járt, de pár nap múlva csak azért is megcsinálta a maga privát Balaton-körét.

A tartalomból:

RW1804_600x410_kepek_5futoklub

Lépj be te is a klubba Bemutatjuk a hazai közösségi futások szervezőinek színe-javát – persze a teljesség igénye nélkül.

RW1804_600x410_kepek_2hoseg

Mit neked hőség Lézervágott szellőzőzónák, károssugárzásszűrő funkcióval tuningolt anyagok és más technikai extrák.

RW1804_600x410_kepek_3terepajanlo

A Budai-hegység Budaörs, Budakeszi, Nagykovácsi. Kiváló és látványos útvonalak, illetve nagyszerű panorámát nyújtó kilátók várnak.

RW1804_600x410_kepek_4atalakulas

Sam Anderson átalakulása A New York-i csapos, aki ugyanolyan keményen dolgozott, mint bulizott. Aztán egy rövid futás megváltoztatta az életét.

RW1804_600x410_kepek_8tuledzes

Jóból is megárt a sok

A Pareto-elvnek, a több területen is alkalmazható 80/20-as szabálynak megfelelően valóban igaznak tűnik, hogy akik edzésre adják a fejüket, azoknak a 80%-a intenzívebben dolgozik, mint ahogy kellene.

RW1804_600x410_kepek_7kaja

Zöldségtuning Nem beszélünk zöldségeket: ha már unod a banánt (és a spenótfőzeléket), e recepteket gyerekjáték összedobni.