Borítókép: Megjelent a Runner's World legújabb száma!

Megjelent a Runner's World legújabb száma!

Pillants bele a Runner's World legújabb számába!

Üdv a klubban!

Hogyan vedd rá magad a futásra akkor is, ha oda a motivációd? Csatlakozz egy futóklubhoz, szerezz barátokat, akik várnak rád minden reggel vagy este, akik hétvégén szívesen elindulnak veled egy hosszabb terepfutásra, akik húzhatnak a tempódon, s akik biztatnak, és lelket öntenek beléd akkor is, ha épp semmi kedved a mozgáshoz. Persze minden, amit leírtam, igaz egyetlen futótárs esetében is. De a klubtagság mégiscsak hatványozottan hatásos. Nagyobb erő van a közösségben, nagyobb energia, tulajdonképpen kapsz magad mellé vagy egy tucat önkéntes pacert. A létszámból következik, hogy több impulzus ér, ami erősebb kitartásra ösztönöz. Aztán persze ott vannak még az edzők, akikhez szívesen hasonlítanál. Szépen koreografált a mozgásuk, látszólag fáradhatatlanok, és olyan strukturáltan építik fel az edzéseket, hogy arra egymagadban úgysem lennél képes. A fejlődésed folyamatossá válik, a futás pedig egyre inkább szenvedélyeddé. A kezdő vagy haladó szintű futók egyformán lelkesek, mert nem a különbségeken van a fókusz, hanem a közös nevezőn: futni jó. A csapat együtt jár majd versenyekre, és mennyivel könnyebb úgy teljesíteni a távot, hogy magad mellett tudhatod a többieket is... A tapasztalat egyébként azt mutatja, hogy a futóklubok jelentősége a sporton is túlmutat. Közös programok születnek, barátságok szövődnek. Van még kétséged afelől, hogy ideje lenne tenned egy próbát?

Aktuális számunk tartalmából: RW1803_hirlevelkepek_mantra

ISMÉTELD ÚJRA ÉS ÚJRA / Szögezzük le: a mantrák használnak, ha használod őket. De nem mindegy, hogy mit mondogatsz magadnak, és azt hogyan teszed. RW1803_hirlevelkepek2_burfoot MEGÁLLÁS NÉLKÜL / 50 évvel a bostoni maratoni győzelme után a Runner’s World egykori főszerkesztője, Amby Burfoot mesél arról, hogy mire tanította a futás. RW1803_hirlevelkepek2_vertes A VÉRTES / Vadonatúj terepajánló rovatunkban Csanya ezúttal a Vértes hegységet mutatja be futószemszögből.

RW1803_hirlevelkepek3_depresszio LÁBAD ELŐTT HEVER A MEGOLDÁS / Receptre is felírhatnák depresszió ellen. Mondjuk miért. RW1803_hirlevelkepek3_terepcipo SÁRTAPOSÓK / Terepcipőből hajlamosak vagyunk őszi-télit venni. Itt vannak helyettük a tavaszi-nyári könnyebb modellek. RW1803_hirlevelkepek3_ero ADJ BELE ERŐT / Kirobbanó formába kerülhetsz ezekkel a gyakorlatokkal, és mérhetően javul a futóteljesítményed. RW1803_hirlevelkepek3_mikibacsi ÖRÖKMOZGÓ/ A 77 éves Szüts Miklós szenior triatlonista évtizedek óta részt vesz minden fontos versenyen. És a kardiológusa szerint a Miklós bácsi szíve olyan, mint egy 18 évesé. Interú. RW1803_hirlevelkepek3_kezdok VIGYÁZZ, KÉSZ, FUSS! / Checklistánk kezdő futóknak: felszerelés tippektől a légzésig.