Borítókép: A kedvenc maratonnal kapcsolatos idézeteink

A kedvenc maratonnal kapcsolatos idézeteink

Forrás: getty images
Ha kell egy kis plusz lendület!

Azt hinné az ember, hogy ha van egy célja, akkor addig 100 százalékosan motivált marad, amíg el nem éri. A valóságban ez nem mindig van így. Különösen most, nyáron. Ha őszi maratonra készülsz, biztos, hogy néha megszólal a válladon a kisördög, hogy az edzés helyett inkább menj fröccsözni, a hétvégi hosszú futás helyett pedig a strandra - hogy végre egyenletesen barnulj, ne csak futócuccban. Ilyenkor csak egyet tehetsz: valahogy megszabadulsz a kisördögtől és nem engedsz a csábításnak, legyen az bármennyire nehéz is.

A motivációt egyébként többféle módszerrel is vissza lehet szerezni, meg lehet emelni szakértőnk, Sanyosz szerint például ezek a legjobbak:

Érdemes társaságban futni, olyan futókhoz csatlakozni, akik futnak hosszabb távokat is, hisz e futóközösségnek nagy az inspiráló ereje. Szintén sokat segíthet még, ha változatos helyeken futod a hosszúakat, így nem válik momotonná, új helyeket ismersz meg, néha érdemes terepre is menned, nemcsak azért, mert szép helyeken futhatsz, hanem mert a terepfutás másfajta terhelést is ad.

Ha ezek már megvoltak, akkor érdemes egy kis lelki feltöltődésre is időt szánnod, például a következő idézetek olvasgatására, melyek remélhetőleg átlendítenek a holtponton: