Borítókép: A leggyakoribb futóálmok és a jelentésük

A leggyakoribb futóálmok és a jelentésük

Forrás: getty images
Veled előfordult már, hogy a futással álmodtál? Összegyűjtöttük a leggyakoribb ilyen álmokat és azt is eláruljuk, mit jelenthetnek!

Mivel biztos, hogy rengetegszer álmodsz a kedvenc sportodról, Anna-Karin Bjorklund álomszakértőt és coach most elmagyarázza meg ezek jelentését:

Az arcra esés
Élvezed a futást, amikor hirtelen elesel és erre ébredsz fel.
A jelentése: ha túlságosan koncentrálsz a győzelemre, stresszes leszel. Érdemes ilyenkor levezetned valahogy a stresszt - mit szólnál mondjuk a futáshoz?

Problémák a startvonalnál
Életed legfontosabb versenyén szeretnél eljutni a rajthoz, de valamiért nem sikerül. Nem tudod, hogy időben oda fogsz-e érni.
A jelentése: Azt jelentheti, hogy kicsit elveszettnek érzed magad. Annyira koncentrálsz a versenyre, hogy magadról teljesen megfeledkezel.

Futás mezítláb
Felkészültél a versenyre, csak egy problémád van: nem vittél magaddal cipőt.
A jelentése: Ez egészen egyszerűen azt jelenti, hogy nem érzed magad elég felkészültnek a megmérettetésre. Érdemes átnézni az edzésterved és beszélned egy edzővel, hogy megnyugodj, mindent megtettél a siker érdekében.

Meztelenkedés
Klasszikus álom, mely során meztelenül futsz.
A jelentése: Általában a sebezhetőséget, kényelmetlenséget jelképezi. Attól félsz, hogy meg kell mutatnod az igazi éned? Először mész versenyezni? Nem tudod tartani a tempót? Mindenki bizonytalan néha magában, ám ilyenkor érdemes venni egy nagy levegőt és azt mondani, hogy meg tudod csinálni.

Versenyzés ismerősökkel
Épp futsz, amikor hirtelen feltűnik melletted egy ismerős arc - egy híresség, a szomszédod, vagy kollégád.
A jelentése: Azt jelenti, szerinted mások nem értékelik a teljesítményed. Lehet, hogy sokan kritizálnak, nem értenek egyet azzal, hogy mondjuk versenyre készülsz. Érdemes elbeszélgetni velük.

Hirtelen feltűnő akadályok
Épp a versenyen futsz, amikor megjelenik előtted egy hatalmas pocsolya, vagy valamilyen akadály.
A jelentése: Ezek az akadályok azokat a külsőségeket jelképezik, melyek a való életben is megnehezítik a felkészülésed. Lehet, hogy lesérültél, vagy valamiért nem futhatsz. Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy megbarátkozol ezekkel a nehezítő tényezőkkel.

A felkészülés során felgyülemlett feszültség elűzésére jól jöhet, ha átlapozod ezeket a képeket, melyek a világ leghíresebb futóversenyeiről készültek: