Borítókép: „Nincs időm futni!” - ha te is mindig ezzel jössz, ez a cikk neked szól!

„Nincs időm futni!” - ha te is mindig ezzel jössz, ez a cikk neked szól!

Forrás: Getty Images
Ha a kifogások embere vagy, és úgy érzed, egyszerűen képtelen vagy beépíteni a mindennapjaidba a futást, az alábbi tanácsok segítségedre lehetnek.

Fuss munkába!
Jó persze, ez igényel egy kis logisztikát, de ha kialakítasz egy rendszert, rengeteg időt megspórolhatsz vele! Kicsit lassabban érsz ugyan be, mintha tömegközlekednél, kocsival vagy bringával mennél, de összességében jobban jársz. És természetesen nem is minden nap kell így menned: de mondjuk hétfőn és csütörtökön, mellette beiktatsz egy keresztedzést keddre, hétvégén meg futsz hosszút.

Legyél felkészült!
Soha ne azon múljon a dolog, hogy nincs nálad cucc! Például, ha úgy alakul, hogy ebédidőben simán lenne időd és kedved futni, nehogy azért ne tudj elmenni, mert nincs nálad szerkó. Nem kell persze mindenhova magaddal vinned a felszerelésedet, de egy-egy bizonytalan programú napra azért érdemes.

Ne foglalkozz az időjárással!
A kezdő futókra abszolút jellemző, hogy csak „jó időben” futnak. De, ha mindig arra vársz, hogy ilyen legyen, akkor kevés alkalommal tudsz útnak eredni. Túl meleg van, be van borulva, épp esik: nem mindegy? Ha épp minden adott egy jó futáshoz, ne az időjárási körülmények miatt hagyd ki!

Túl fáradt vagy?
Egy nehéz munkanap végén sokan hajlamosak azzal dobálózni, hogy „túl fáradtak”, pedig ez csak szellemileg igaz. De reggel ugyanez: amikor megszólal az ébresztő, nyilván nem esik jól az ébredés, de ha kialudtad magad, hülyeség azt mondani, hogy ki vagy merülve. Mindig gondold meg kétszer, hogy valóban teljesen fáradt vagy-e vagy csak első blikkre nincs kedved elindulni.

Váljon szokásoddá!
Ha egy dolog a szokásoddá válik, nehezen hagyod el. Egy nézet szerint pedig minden, amit legalább 30 napig művelsz (mondjuk, hogy jobb helyett bal kézzel mosol fogat, vagy eljársz futni) a rutinoddá válik. Szóval ennyi ideig vegyél erőt magadon!