Borítókép: Szeretnél egy jó ügyért futni? Fuss azokért, akik nem tudnak!

Szeretnél egy jó ügyért futni? Fuss azokért, akik nem tudnak!

Te is csatlakozhatsz a világméretű mozgalomhoz!

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói számára, akik betegség vagy baleset következtében tolószékbe kényszerültek. A Wings for Life Run jótékonysági futónapokon eddig több mint 280 000 ember vett részt a világ minden tájáról azzal a céllal, hogy közös erővel támogassák gerincsérült társaikat. Legközelebb 2017. május 7-én van lehetőség csatlakozni a világméretű mozgalomhoz, a budapesti rajt a Kopaszi-gátról indul majd 13.00-kor.

Itt emberek tízezrei mozoghatnak és támogathatják együtt gerincsérült társaik rehabilitációját. Az érdeklődők Wings for Life World Run applikáció segítségével egyénileg, vagy szervezett csoportokban vehetnek részt a futáson, szinte bárhol a világon.

Az esemény különlegessége a mozgó célvonalként működő “Catcher Car” vagy „Követő kocsi”, amely 30 perccel a rajt után, 15 km/h sebességgel indul, majd folyamatosan növeli a sebességet, mindaddig, amíg az utolsó sportolókat is utol nem érte. Így a versenyfeltételek minden résztvevő számára azonosak, legyen szó akár egy otthon, futópadon kocogó emberről, vagy egy futóról, aki a floridai, több ezres tömeghez csatlakozik. A verseny izgalmait tovább fokozza, hogy idén először a résztvevők eredményei névvel ellátva jelennek meg a globális eredménytáblán.

A Wings for Life World Run életmentő támogatást nyújt a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és lehetséges gyógymódok kutatására. A mozgalom három év alatt közel 13,8 millió euróval járult hozzá a kerekesszékben élő emberek életszínvonalának javításához. Töltsd le az applikációt vagy regisztrálj a www.wingsforlifeworldrun.com weboldalon és csatlakozz a 2017-es Wings for Life World Run futáshoz Facebookon!