Borítókép: 4 tipp azoknak, akik nehezen bírják a reggeleket

4 tipp azoknak, akik nehezen bírják a reggeleket

Forrás: Getty Images
Te is azok közé tartozol, akik hiába alszanak eleget, képtelenek kikászálódni reggelente a pihe-puha ágyból? Próbáld ki az alábbi tanácsokat:

Elő a tollal!

Próbáld ki egy hétig, hogy ébredés után papírt és tollat ragadsz, majd írsz egy listát arról, mi olyan fantasztikus az életedben, és milyen szuper dolgok várnak rád aznap. Ezek a pozitív gondolatok majd lendületesebbé tesznek, utána könnyebben kipattansz majd az ágyból. Elsőre banálisan hangzik, pedig a tapasztalatok mutatják, hogy tényleg így van.

Vitaminbomba

Készíts ki este az éjjeli szekrényedre egy félliteres flakonban szénsavmentes vizet, és az általad szedett étrend-kiegészítőket (ha kell tipp, akkor a C- és D-vitamin, plusz omega3-zsírsav nagyon hasznos). Ha ilyen hidratáltan és feltöltve kezded a napot, minden reggel sokkal könnyebb lesz

Nyújtásra fel

Van néhány olyan mozdulat, amit már az ágyban is elvégezhetsz, és nagyon frissítően hat a testedre. Ha például a fejed fölé nyújtod a karod és elkezdesz nyújtózkodni, mintha valaki húzna a tenyerednél, valaki meg a lábadnál. Vagy húzd fel a térded és szorítsd a mellkasodhoz. Nem is hinnéd, hogy ez a pár mozdulat mennyire felpezsdít majd.

Kell a muzsika

Amint kinyitod a szemed, indíts el egy könnyed, vidám zenét, ami mindig jókedvre derít, és amitől életre kelsz. Ha az agyad egy idő után a reggeleket ezekkel a dalokkal köti össze, sokkal kellemesebb érzés társul majd hozzá!

A reggelek fantasztikusak, éld át te is!