Borítókép: Miért futunk annak ellenére is, hogy nehéz?

Miért futunk annak ellenére is, hogy nehéz?

Forrás: europress
A futás kemény. Néha nagyon-nagyon nehéz továbbmenni. Az egyik amerikai lap feltette pár embernek a kérdést, hogy mi motiválja olyankor, amikor legszívesebben a hátuk közepére sem kívánják az egészet!

Megkérdeztek néhány "mazochista" futót, hogy ők hogyan motiválják magukat és miért futnak, miért szeretik ezt a sportot. Íme, a válaszaik:

Mentális és fizikai egészség

„Egyensúlyban tartja az életem. Mindig nyugodtabbá válok futás után. Ez a természetnek is köszönhető, amely békét sugároz.”
„Nincs szükségem motivációra. Annyira régóta futok, hogy ez az életem egy alapja. Ha nem tudok elmenni pár alkalommal, elég rosszul érzem magam mentálisan.”
„Tudom, hogy az egészségembe fektetek, ha futok. A családomban sokan küzdenek az elhízás miatt kialakult szívbetegséggel, amiért a rokonaim nem tudják úgy élvezni az életet. Én el szeretném ezt kerülni és nem szeretnék odáig eljutni, hogy esetleg járni se tudjak, annyira leromoljon az egészségi állapotom. Erre emlékeztetem magam minden alkalommal, amikor nehéz elindulnom.”
„Ez az egyetlen mozgásforma, ami képes kitisztítani a fejem. Próbáltam a jógát is, de csak a futás vált be, erre reagál legjobban a szervezetem. Erre ítéltettem.”
„Ekkor jut idő magamra is.”

Célok

„A célok és versenyek motiválnak, ahogy a változatosság és a futótársak is. A hétvégi hosszú futások és a csoportos edzések a kedvenceim.”
„Új kihívásokat állíthatok magam elé.”
„Új playlistet állítok össze és sokat utazom versenyekre, hogy motiváljam magam.”
„Versenyzés, egészség és a szabadban töltött idő. Imádom a friss levegőt, szükségem van rá mind mentálisan, mind fizikálisan. Nagy bennem a versenyszellem, erre pedig tökéletes a futás. Egyébként endometriózissal küzdök, így a futás abban is segít, hogy egészséges maradjak.”
„A legnagyobb motiváció, amikor magamat kell legyőznöm.”
„Még a gyerekeim is megkérdezik, hogy miért nem mentem futni, ha épp kihagytam egy edzést. Egyébként mindenki könnyen észreveszi nálunk, ha nem futottam. Úgy motiválom magam, hogy félmaratonokon indulok.”
„Az ismeretlen hajt, hiszen mindig tudom, hogy lehetek jobb, ezért álmodozom és keményen dolgozom azért, hogy megvalósítsam a kitűzött céljaimat.”
„A futás mindig emlékeztet arra, mire vagyok képes.”

Közösség

„A barátaim motiválnak, akkor is, ha nincs kedvem futni.”
„A futók nagyszerű szurkolók is, mindig nagyon tudjuk egymást motiválni egy-egy csoportos edzésen.”

Vegyes

„Én TÉNYLEG élvezem.”
„Azért futok, hogy a zombik ne tudjanak utolérni.”
„Elégettséggel tölt el, amikor elérem a célom.”
„Elégedett vagyok azzal, hogy erősítem a szívem, a lelkem és az izmaim. Mindig fejlődni akarok, ezért futok.”

Néha tényleg nehéz, de a futásnak több előnye van, mint hátránya. Kezdd lassan, tarts ki és változasd meg az életed!