Borítókép: Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Forrás: Europress
Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Nos, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy a futás fantasztikus stresszűző, kitisztul tőle a fejünk, olykor egy jó meditációval is felér. De vegyük azt a helyzetet, amikor totálisan kibuktál a főnöködre, mert az összes kollégád előtt a földbe döngölt, vagy épp, hogy az egyik szeretteddel úgy összevesztél, hogy annak óriási üvöltözés és ajtócsapkodás volt a vége, és remegsz az idegtől. Ilyenkor is az a legegyszerűbb megoldás, hogy felhúzod a cipődet, és futsz amerre látsz?

Akkor jó, ha tudod, milyen tanulmányt tettek közzé tavaly az Amerivan Heart Association lapjában, a Circulationben. 12000 olyan nő és férfi esetét vizsgálták meg, akiknek szívinfarktusuk volt, és a rengeteg elemzésből kiderült, hogy megszokottnól jóval nagyobb arányú stressz testmozgással kombinálva kimagaslóan megnöveli a szívinfarktus létrejöttének kockázatát. A szakértők szerint ez pedig nem szimpla feltételezés, hanem tény.

Természetesen a futás továbbra is az egyik legszuperebb sport, de talán egy olyan szituáció után, ami óriási dühöt váltott ki belőled, érdemes csak egy nagyon sétálni vagy kibeszélni valakinek a problémádat!