Interjú az Iron Nunnal, vagyis a 86 éves futó apácával

Madonna Buder 47 évesen szeretett bele a futásba.

Madonna Buder 47 évesen szeretett bele a futásba.

Olvasd el ezt is!

A katolikus nővéreket sokan keménynek tartják. Madonna Buder nővér még náluk is keményebb, ugyanis Iron Nunnak (Vasapácának) becézik. Több mint 375 tiratlont teljesített - ebből több mint 45 Ironmant. A Women’s Health készített vele rövid interjút:

47 évesen kezdtél el futni. Miért?

Egy pap, akivel Oregonban találkoztam, azt javasolta, hogy erősítsem meg a testem és a lelkem. 4 évvel később szerettem bele a triatlonokba, mert nagyon változatosak voltak. A versenyek segítenek új kapcsolatokat kialakítani és abban is, hogy tartozzak valahová: egy csoporthoz, akik egy célért küzdenek. És persze minél fittebb és egészségesebb maradok, annál tovább segíthetek másoknak.

Milyen az edzésterved?

Az edzéseim legnagyobb része funkcionális: a templomba futva futva érkezem, a börtönbe biciklivel, ahol a fogvatartottaknak olvasok fel a Bibliából. Valahova mindig be tudom szorítani az edzést. 33 év versenyzés után szerencse, hogy még tudok mozogni.

Meddig szeretnél versenyezni?

A legutóbbi versenyem tavaly szeptemberben volt. Azt meglátjuk, mit hoz a jövő. Napról napra tervezek, erre még a nagymamám tanított. Mindig azt mondta „a múlt meghalt és elmúlt, ne fordulj vissza. A jövő idővel jelenné válik. Amiért egyedül felelős vagy, az a jelen, a jövő majd elrendezi magát.”

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft