5 lépés az idei versenynaptárad összeállításához

Még nem késő összedobni!

Még nem késő összedobni!

Olvasd el ezt is!

Egyetlen tanácsunk viszont már az elején van: legyél óvatos! Ha jártál úgy, hogy nagyon szerettél volna eljutni egy versenyre, de későn kapcsoltál, akkor mindenképp érdemes időt szánnod a naptár összeírására.

Első lépés: célmeghatározás

Gondold át, miket szeretnél idén elérni és milyen távú versenyeken indulnál.

Második lépés: pénzügyek

Mennyit költenél a versenyekre? Minél nagyobb a verseny, annál drágább a nevezés, ehhez pedig még az utazás költségei is hozzájönnek. Spórolhatsz, ha ismerősöknél maradsz és nem költesz szállásra és akár többen összefogtok, úgy mentek kocsival.

Harmadik lépés: a méret a lényeg

Érdemes eldöntened, hogy mekkora versenyen indulnál. Minél nagyobb a verseny, annál több időt, pénzt és tervezést igényel, viszont ha teljesíted, biztos, hogy hatalmas élményben lesz részed. A kisebb versenyekhez viszont kevesebb utánajárás is elég lehet.

Negyedik lépés: dönts okosan

Ha a célod a maraton lefutása, érdemes 1-2 hónappal előtte félmaratonon is indulnod. Ha a célod a gyorsabb félmaraton, kisebb 5K-s versenyekken készülhetsz fel rá.

Ötödik lépés: töltsd ki a naptárad

Mindent összegezve látni fogod, mennyi versenyen indulnál, az időpontokat viszont igyekezz szétszórni a naptáradban, főleg, ha hosszabb távokról van szó.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

5 ok - ezért hízol el télen

A telet sokan utálják: hideg, latyakos és a napot is ritkán látod. Mindenki köhög, beteg és a bankkártyádon is jóval kevesebb a pénz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft