Győzd le a fejedben tomboló démonokat!

A futás kőkemény agymunka. Akár épp edzel, akár versenyen futsz, a fejedben háború tombolhat. Így aztán nem árt, ha van néhány „fejtörő” nálad. Most mutatunk néhányat.

A futás kőkemény agymunka. Akár épp edzel, akár versenyen futsz, a fejedben háború tombolhat. Így aztán nem árt, ha van néhány „fejtörő” nálad. Most mutatunk néhányat.

Olvasd el ezt is!


„Falatonként edd meg az elefántot!”

Ha úgy látod, feldolgozhatatlan mennyiségű a kihívás, ami előtted áll, szedd szét apró és emészthető darabokra, és mindig csak a következő adagra koncentrálj. Ez hatásos lehet interval edzéseknél, hosszú futásnál, és minden olyan helyzetben, amikor berezelsz az előtted álló akadály miatt.

Ha például 10 km-t akarsz futni, szétszedheted 4 db 2,5 vagy két darab 5 km-s szakaszra. Ha hosszabbakat futsz, oszd el a távot három részre, és futás közben csak az aktuális szakaszra koncentrálj.

„Lehetne rosszabb is.”


Ez a gondolat különösen jól jöhet, ha extrém nehéz terepen futsz. Ha például erdőben vagy, és szanaszét csíp valami rovar, gondolj arra, hogy legalább nem mart meg egy kobra. Különösen hatékony ez a módszer, ha többen vagytok. Amikor egyikőtök elgyengül, azok, akik épp jó erőben vannak, szórakoztató opciókat dobhatnak fel, milyen módon lehetne még rosszabb a helyzet. Ha a legrosszabbra gondolsz, akkor az, amiben épp vagy, akár még könnyebbnek is tűnhet.

„Emlékszel, amikor...”

Ez a módszer akkor válik be leginkább, amikor elfog a kétely, hogy valaha célba fogsz-e érni. Amikor támad a gondolat, hogy ezt képtelen vagy végigcsinálni, idézd fel életed első futását. Emlékezz vissza, mit gondoltál akkor magadról, amikor néhány kilométert is kész kínszenvedés volt lefutni. Gondolj vissza az első versenyedre, az első hosszabb távodra, az első pillanatra, amikor érezted, bármire képes vagy. Saját futótörténetednél nincs inspirálóbb, hidd el!

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Ajándék apának: 1 éves előfizetés 30% kedvezménnyel
Borító
Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft