A futás tökéletes élménye

Van az a futás, amikor a saját gondolataid képzeletben egészen messze repítenek, szinte elvarázsolódsz edzés közben, míg a tested csodásan végzi a dolgát és a lábaid aprítják a kilométereket.

Van az a futás, amikor a saját gondolataid képzeletben egészen messze repítenek, szinte elvarázsolódsz edzés közben, míg a tested csodásan végzi a dolgát és a lábaid aprítják a kilométereket.

Ez a nap is úgy indult, mint a többi. 5:29-kor ébresztett az óra, de már eléggé éber voltam, egy könnyed mozdulattal, azonnal lenyomtam. Rápillantottam a telefonomra, elslattyogtam kávét főzni, majd leültem és tovább „bootolt” a szervezetem. Kinéztem az ablakon, sötét volt. Kerestem a kinti hőmérőt a sötétben, de nem láttam mit mutat, a telefonom segítségével rávilágítottam és látható volt a -5 fokos hőmérséklet. Lefőtt a kávé. Kitöltöttem és lassan kortyolgatni kezdtem. Kávézás közben még megnéztem a TNF 50 Endurance challange frissen felkerült videóját a Youtube-on.

Ezt itt.

Jó hosszú. Míg néztem, teljesen belefeledkeztem, hogy a kanapén vagyok, és hogy kint sötét van, na és -5 fok. Hirtelen valami megváltozott. Éppen csak derengeni kezdett, amikor már felöltözve azon tanakodtam, hogy melyik cipőmet húzzam. Alig vártam, hogy elinduljak futni.

Az első pár lépés, még kicsit nyikorgós volt, 200-300 méteren keresztül még más volt a légzésem, szaporább, hiába a lassú indulás. Azután megnyugodott. Az út jeges volt, így óvatosan lépkedtem, pár perc alatt elértem az üzemi hőfokom. Már nem éreztem a mínuszt, sőt a város távoli zajait is hátrahagytam, betértem az erdőbe. Egyedül voltam, senki nem volt körülöttem. Csak a lépteim és a lihegésem zaja törte meg a csendet. Meglepően könnyen ment a futás. Fejben már a szombati napon jártam. A Börzsönyben, a Vulkántúrán.

Egy szokásos futótúra, benne megannyi kihívással. Teljesen megfeledkeztem a jelenről. A jövőben kalandoztam. Úgy futottam, hogy a testem végezte a mozgást, a tudatom azonban ott sem volt. A gondolataim, nem a testemben voltak, nem a gondolataim vezérelték a lábaim. Mind a kettő ment a saját „feje” után. Aztán arra eszméltem, hogy szaporábban veszem a levegőt, tovább gyorsulok, testem önállósította magát. A belső utazásomból egy favágócsapat egy időre kizökkentett, de hamar visszatértem. A megszokott ösvényeimen futottam, ezen a reggelen zúzmarás fák ölelésében, azaz suhanása közepette. Elértem a harmadik emelkedőm tetejét.

Gyakorlatilag ugyanez lesz szombaton is, 3 emelkedő, 3 lejtő, csak éppen az arányok mások. 42 km és 2200 méter szint.

A mai futásban megtalált egy nagy FLOW és a hazaérkezésemig fogva tartott. Talán a reggeli videó, talán a belső gondolatvilágom okozta ezt? Nem tudom. Mindegy is. Csak a FLOW legyen velem. Szombaton is.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft