Borítókép: Ha ezeket a kifogásokat hozod fel arra, hogy ne eddz, ideje leállnod

Ha ezeket a kifogásokat hozod fel arra, hogy ne eddz, ideje leállnod

Forrás: europress
A felnőtt életmódhoz hozzátartozik, hogy felelősséget vállalj a tetteidért és ne kifogásokat keress.

Ez különösen így van az edzésnél. Van persze, amikor a hátad közepére sem kívánod a mozgást - sok esetben egyébként ilyenkor segít a legtöbbet- és buta kifogásokkal próbálsz érvelni magadnak, miért jobb, ha nem sportolsz. A következő kifogásokat viszont ne használd.

Nincs időm

Mindenki elfoglalt és nehéz sorrendet felállítani a teendők között. Ha viszont a mozgás nem szerepel a proritások listáján, akkor mit vársz? Elég, ha 5-10 percet szánsz sportolásra, vannak nagyon rövid edzéstervek is. És a másik, hogy a kevesebb is jobb, mint a semmi.

Fáradt vagyok

Üdv a klubban. Az edzés viszont segíthet energizálni. Ha egyszeráen elmész egy 30-perces sétára, azzal is sokat teszel a szervezetedért.

Ma egészségesen táplálkoztam

Akkor ideje folytatnod ezt a szokást és a mozgással párosítva nem lesz nálad fittebb ember. Viccet félretéve fontos a kiegyensúlyzottság a mozgásban és a táplálkozásban is.

Nem vagyok jó formában

Akkor pontosan azért kellene elkezdened mozogni. Nem kell brutálisan keménynek lennie az első hónapokban az edzésnek, a lényeg, hogy találj magadnak valami olyat, amit szeretsz.

Nem szeretek edzeni

Akkor keress más sportot, mint amit eddig kipróbáltál! Mi a véleményed a szívbetegségről? És a diabéteszről? Ha el szeretnéd őket kerülni, ideje elkezdened sportolni!