Ha ezeket a kifogásokat hozod fel arra, hogy ne eddz, ideje leállnod

A felnőtt életmódhoz hozzátartozik, hogy felelősséget vállalj a tetteidért és ne kifogásokat keress.

A felnőtt életmódhoz hozzátartozik, hogy felelősséget vállalj a tetteidért és ne kifogásokat keress.

Ez különösen így van az edzésnél. Van persze, amikor a hátad közepére sem kívánod a mozgást - sok esetben egyébként ilyenkor segít a legtöbbet- és buta kifogásokkal próbálsz érvelni magadnak, miért jobb, ha nem sportolsz. A következő kifogásokat viszont ne használd.

Nincs időm

Mindenki elfoglalt és nehéz sorrendet felállítani a teendők között. Ha viszont a mozgás nem szerepel a proritások listáján, akkor mit vársz? Elég, ha 5-10 percet szánsz sportolásra, vannak nagyon rövid edzéstervek is. És a másik, hogy a kevesebb is jobb, mint a semmi.

Fáradt vagyok

Üdv a klubban. Az edzés viszont segíthet energizálni. Ha egyszeráen elmész egy 30-perces sétára, azzal is sokat teszel a szervezetedért.

Ma egészségesen táplálkoztam

Akkor ideje folytatnod ezt a szokást és a mozgással párosítva nem lesz nálad fittebb ember. Viccet félretéve fontos a kiegyensúlyzottság a mozgásban és a táplálkozásban is.

Nem vagyok jó formában

Akkor pontosan azért kellene elkezdened mozogni. Nem kell brutálisan keménynek lennie az első hónapokban az edzésnek, a lényeg, hogy találj magadnak valami olyat, amit szeretsz.

Nem szeretek edzeni

Akkor keress más sportot, mint amit eddig kipróbáltál! Mi a véleményed a szívbetegségről? És a diabéteszről? Ha el szeretnéd őket kerülni, ideje elkezdened sportolni!

6 étel, amitől megnyugszol

Megkértük dr. Drew Ramseyt, a Columbia University pszichiáterét, hogy adjon pár tippet, mit érdemes enned, ha stresszes vagy. Így biztos lehetsz benne, hogy nem hízol el.

Készíts fűszeres mandulát!

Ha nassolsz, tedd egészségesen. Hagyd a csipszet, perecet és a kekszet, inkább dobd össze ezt a fűszeres mandulát.

3 ok, hogy több édesburgonyát egyél

Érdemes a sima krumplit batátára cserélned. Hogy miért? Mutatjuk az okokat!

Milyen telefonja legyen egy futĂłnak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft