Tíz furcsa tény a futókról

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Különös fajta a futó, az biztos. Sebtapaszt teszünk a mellbimbónkra, nyíltan beszélünk arról, sikerült-e már aznap wc-re mennünk, és önszántunkból kimegyünk a hőségbe vagy a fagyba, hogy fussunk egy csomó kilométert.

Olvasd el ezt is!

A Brooks Running Company és a Wakefield Research elvégzett egy kutatást 1000 kanadai, amerikai és német futó részvételével. Következzenek a legfurcsább eredmények.

  1. A kanadai futók 11 százaléka nem vesz alsóneműt futáshoz, míg Amerikában ez a szám mindössze 8 százalék. A német nők 72 százaléka nagyi-bugyit visel futás közben.
  2. Az amerikai futók 20 százaléka kutyával, 32 százaléka egy másik emberrel szeret együtt futni.
  3. A nők 47 százaléka keresztpántos melltartót szeret viselni futáshoz.
  4. A megkérdezettek 79 százaléka azt mondta, hogy ha életük hátralevő részében egyetlan fajta cipőt hordhatnának, akkor a futócipő lenne az.
  5. A férfiak 48 százaléka olyan lábat szeretne, mint David Beckhamé, a nőknél Cameron Diaz lábai voltak a legnépszerűbbek, 37 százalékkal.
  6. A megkérdezett futók 43 százaléka rossz idő esetén a futópadot választja, hogy ne kelljen kihagyni az edzést. A németek 52 százaléka bármilyen időjárásban elmegy futni.
  7. Amerikában a futók 32 százalékának Forrest Gump, 26 százalékának pedig Rocky Balboa a kitalált ikonja.
  8. A futók 43 százaléka a vízhólyagot tartja a futás legkellemetlenebb velejárójának, 32 százalék a szomjúzást, 14 százalék pedig a kidörzsölődést felejtené el szívesen.
  9. A megkérdezettek 35 százaléka szerint a verseny előtti összebújás javítja a teljesítményt. Az amerikaiak 41 százaléka a verseny utáni romantikában is örömét leli.
  10. A kutatásban részt vevők 44 százaléka simán fut, ha ivott egy kis bort. A koktél és a sör azonban csak 24 százaléknál jöhet szóba futás előtt.
Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft