Borítókép: 5 mód - így válsz jobb emberré a futástól

5 mód - így válsz jobb emberré a futástól

Forrás: europress
A futás jót tesz a testednek: felpörgeti a metabolizmusod, erősíti a csontokat és a betegségek ellen is védhet.

Azonban a lelkedre és a személyiségedre is nagyon pozitív hatással bír. Nem hiszed? Mutatjuk a biztonyítékokat:

Keményebb leszel fejben

Gondolj bele, rengetegszer hivatkozhatnál arra, hogy nincs kedved futni, gyűjthetnéd a kifogásokat, de utána biztos, hogy rosszul éreznéd magad. Ha pedig egy hosszú versenyen elfogy a szuflád, biztos, hogy átlendülsz a holtponton és folytatod.

Segít, hogy változz

Rengeteg új szokást kialakíthatsz pusztán azzal, hogy elmész futni. Korábban kelsz, este is edzel, jobban odafigyelsz a táplálkozásodra - ezek mind hatalmas változások lehetnek egy ember életében.

Magabiztosabbá tesz

Egyrészt persze azért, mert jobban fogsz kinézni, ha rendszeresen sportolsz, másrészt biztos, hogy az elért eredményeidről is büszkén mesélsz. Az érmeid nyugodtan tedd közszemlére, hiszen megérdemelted őket, kemenényen megdolgoztál értük.

Kreatívabbá tesz

Ha ismerős terepen futsz, az agyad szabadon szárnyalhat. A futás kreativitásra fejtett pozitív hatását egy tanulmány is alátámasztja, mely szerint a közepes intenzitású aerob edzés kreatívabbá tesz.

Bajtársias és kedves leszel általa

Sokan mondják, hogy a futók a legkedvesebb emberek, akik szívesen látják az újoncokat, segítenek és persze rengeteg barátságot kötnek egymással. Vagy például, ha valaki verseny közben rosszul lesz, biztos, hogy kap majd segítséget a versenytársaitól is.

Na, szerinted is jobb ember lett belőled, mióta futsz?

Téged hogyan változtatott meg a futás?