Borítókép: 5 mód, hogy lelkileg is túllendülj a sérüléseken

5 mód, hogy lelkileg is túllendülj a sérüléseken

Forrás: europress
A fizikai tünetek mellett az agyadat is megviseli egy sérülés. Rengeteg kérdést teszel fel magadnak, elvizonytalanodsz. Érdemes minél előbb kezelésbe venned a lelked is, hogy átlendülj a nehéz időszakon.

Fogadd el a valóságot

Ne söpörd a szőnyeg alá a problémát, inkább dolgozz ki egy tervet, amivel túlléphetsz rajta. Tervezd meg, hogyan kezded majd el újra az edzést.

Gondolj rá úgy, mint az edzésre

A rehabilitáció is az edzés egyik formája. Tűzz ki magad elé reális célokat a keresztedzéssel kapcsolatban, hogy megelőzd a depressziót.

Használd az agyad

Érdemes relaxálnod, hogy csökkentsd a stresszt és pozitívabban gondolkodj. Helyezkedj el kényelmesen, lélegezz nyugodtan, egyenletesen, közben pedig koncentrálj 1-1 izomcsoportra. Néhány másodpercre feszítsd be az adott izmot, majd lazítsd el. Még kétszer ismételd meg ezt, mielőtt áttérnél a következő izomcsoportra.

Keress egy orvost

Ha visszítérsz az edzéshez, rengeteg kérdésed lehet az újrakezdéssel kapcsolatban, pláne, ha fájdalommal jár az edzés. Keress egy szakembert, aki megnyugtat és segít a megfelelő ütemben végighaladni a visszatéréshez vezető úton.

Élvezd ki!

Néha kell egy kis pihenés! Érdemes találnod magadnak olyan elfoglaltságokat - akár keresztedzést is-, ami eltereli a figyelmed a sérülésről és ugyanolyan jó élményekhez juttat, mint a futás.