5 mód, hogy lelkileg is túllendülj a sérüléseken

A fizikai tünetek mellett az agyadat is megviseli egy sérülés. Rengeteg kérdést teszel fel magadnak, elvizonytalanodsz. Érdemes minél előbb kezelésbe venned a lelked is, hogy átlendülj a nehéz időszakon.

A fizikai tünetek mellett az agyadat is megviseli egy sérülés. Rengeteg kérdést teszel fel magadnak, elvizonytalanodsz. Érdemes minél előbb kezelésbe venned a lelked is, hogy átlendülj a nehéz időszakon.

Fogadd el a valóságot

Ne söpörd a szőnyeg alá a problémát, inkább dolgozz ki egy tervet, amivel túlléphetsz rajta. Tervezd meg, hogyan kezded majd el újra az edzést.

Gondolj rá úgy, mint az edzésre

A rehabilitáció is az edzés egyik formája. Tűzz ki magad elé reális célokat a keresztedzéssel kapcsolatban, hogy megelőzd a depressziót.

Használd az agyad

Érdemes relaxálnod, hogy csökkentsd a stresszt és pozitívabban gondolkodj. Helyezkedj el kényelmesen, lélegezz nyugodtan, egyenletesen, közben pedig koncentrálj 1-1 izomcsoportra. Néhány másodpercre feszítsd be az adott izmot, majd lazítsd el. Még kétszer ismételd meg ezt, mielőtt áttérnél a következő izomcsoportra.

Keress egy orvost

Ha visszítérsz az edzéshez, rengeteg kérdésed lehet az újrakezdéssel kapcsolatban, pláne, ha fájdalommal jár az edzés. Keress egy szakembert, aki megnyugtat és segít a megfelelő ütemben végighaladni a visszatéréshez vezető úton.

Élvezd ki!

Néha kell egy kis pihenés! Érdemes találnod magadnak olyan elfoglaltságokat - akár keresztedzést is-, ami eltereli a figyelmed a sérülésről és ugyanolyan jó élményekhez juttat, mint a futás.

Olvasd el ezt is!
Ezért szeretem a téli futásokat

Bár sok nehézség van, hiszen rengeteg cuccot kell felvenni, csúszós a talaj, és konkrétan megfagy az arcom, mégis imádok télen futni, ezek miatt:

Csodaszerként emlegetett SMR henger

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő új funkcionális eszköz az SMR henger (self-myofascial release- izompólya önmasszázs). Élsportolók esküsznek rá, henger nélkül nem mennek egy edzésre/versenyre sem. Ha nekik bevált, neked is érdemes beépíteni az edzéseid mellé. Amellett, hogy regenerációt gyorsíthatsz, számos sérülés megelőzésében segíthet.

Ha a futáshoz jól jön egy új dal

Új videoklipjével azokat a futókat jó eséllyel megnyeri a Manoya, akik szívesen hallgatnak zenét futás közben. A kellemes ütemű nóta egy könnyű futás klassz kísérője lehet.

Az életmódváltás 5 érzelmi fázisa

A fogyúkúra nem vicc. Mindig rengeteg változással, lemondással jár és mindenkire másképp hat. Ha életmódváltásba kezdesz, az is biztos, hogy kissé érzékenyebb leszel a megszokottnál.

Miért van szükség keresztedzésre?

Ha kitűzött céljaid között az is szerepel, hogy gyorsabb legyél, más sportok is segíthetnek abban, hogy ezt elérd.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft