5 mód, hogy lelkileg is túllendülj a sérüléseken

A fizikai tünetek mellett az agyadat is megviseli egy sérülés. Rengeteg kérdést teszel fel magadnak, elvizonytalanodsz. Érdemes minél előbb kezelésbe venned a lelked is, hogy átlendülj a nehéz időszakon.

A fizikai tünetek mellett az agyadat is megviseli egy sérülés. Rengeteg kérdést teszel fel magadnak, elvizonytalanodsz. Érdemes minél előbb kezelésbe venned a lelked is, hogy átlendülj a nehéz időszakon.

Fogadd el a valóságot

Ne söpörd a szőnyeg alá a problémát, inkább dolgozz ki egy tervet, amivel túlléphetsz rajta. Tervezd meg, hogyan kezded majd el újra az edzést.

Gondolj rá úgy, mint az edzésre

A rehabilitáció is az edzés egyik formája. Tűzz ki magad elé reális célokat a keresztedzéssel kapcsolatban, hogy megelőzd a depressziót.

Használd az agyad

Érdemes relaxálnod, hogy csökkentsd a stresszt és pozitívabban gondolkodj. Helyezkedj el kényelmesen, lélegezz nyugodtan, egyenletesen, közben pedig koncentrálj 1-1 izomcsoportra. Néhány másodpercre feszítsd be az adott izmot, majd lazítsd el. Még kétszer ismételd meg ezt, mielőtt áttérnél a következő izomcsoportra.

Keress egy orvost

Ha visszítérsz az edzéshez, rengeteg kérdésed lehet az újrakezdéssel kapcsolatban, pláne, ha fájdalommal jár az edzés. Keress egy szakembert, aki megnyugtat és segít a megfelelő ütemben végighaladni a visszatéréshez vezető úton.

Élvezd ki!

Néha kell egy kis pihenés! Érdemes találnod magadnak olyan elfoglaltságokat - akár keresztedzést is-, ami eltereli a figyelmed a sérülésről és ugyanolyan jó élményekhez juttat, mint a futás.

Olvasd el ezt is!
Az 5 legkönnyebb gyakorlat hasizomra

A core izmok erősítik és stabilizálják a gerinced és medencéd, ezért az első lépés ezeknek az izmoknak az erősítése, ha golyóálló testre vágysz.

Tedd helyre a kapcsolatodat a kajával!

Előfordult már, hogy diétáztál, és szerettél volna megszabadulni pár kilótól? Vagy másokhoz hasonlítgattad a tested? Ha igen, olvass tovább!

NO POST NO RUN

No post no run - mondják futóberkeken belül viccesen, vagyis, ha nem posztolsz a futásodról – például fotót – akkor az a futás nem is számít. Lássuk hát, melyek a jó futós fotók alapjai.

Hol kapható a Fuss&Főzz könyv?

Nem tudtad még beszerezni a Fuss&Főzz című könyvünket?

Melegedj fel a hideg futások után ezzel a smoothie-val!

Ez a smoothie felmelegít, ráadásul ellát fehérjével és szénhidrátokkal, szóval tökéletes egy zod, téli futás után.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft