Ezt tudnod kell, ha te futsz, a párod viszont nem

Talán az az ideálisabb, ha együtt futhattok, de akkor sincs rossz dolgod, ha nem!

Talán az az ideálisabb, ha együtt futhattok, de akkor sincs rossz dolgod, ha nem!

Olvasd el ezt is!

Elég feszítettek a mindennapok, így komoly logisztikát igényel, hogy a szabadidőbe minden beleférjen. (Pedig még gyerekem sincs!) Irigylem azokat a párokat, akik együtt futnak, mert a sportolást és az együttlétet megoldják egy kalap alatt, de mi van azokkal, akiknek a szerelmének teljesen más hobbijai vannak? Például ezen az egész héten, esténként csak beestem az ágyba, megkérdeztem a pasimat, hogy milyen napja volt, és már be is dobtam a szunyát. Alapvetően igyekszem odafigyelni arra, hogy semmi se menjen a magánéletem rovására, de azért vannak nehézségek. Ezeket a dolgokat meg kell jegyeznem azoknak, akik hasonló cipőben járnak:

  • Mindenképpen egy olyan embernek kell lennie, aki elviseli azt, hogy te korán felkelsz, hogy hajnalban futhass. Hogy nem az az ember vagy, akivel együtt lehet ébredezni…
Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Így fuss a futópadon
  • Én elfogadtam azt, és nem várom el, hogy pasim minden versenyre kijöjjön. Persze többször ott van, hozza utánam a kis hátizsákomat, majd egy-egy pontra átugrik szurkolni, és ott vár a célban. De, ha nem, akkor sem hisztizek.

  • Szívesen kísér biciklivel hétvégente a hosszabb távokon, és ez egy jó alkalom arra, hogy együtt legyünk. Egy jó kis párkapcsolat építő szituáció, amikor az egyik fél szenved, a másik meg biztatja, látszik, hogy működtök együtt, tud-e lelket önteni beléd, és te hogyan viselkedsz vele, amikor már teljesen kész vagy. Egyszer például egy ismeretlen útvonalon mentünk, ahol sok emelkedő volt, és már nagyon utáltam az egészet, erre azt mondta, „nyugi, innen már sík”. De képzeld, nem volt az!! Még jött egy magas emelkedő, és ez annyira rosszul érintett, hogy lekiabáltam szegényt. Azóta megtanultuk kezelni az ilyesmit…

  • Attól még, hogy nem mondja el naponta, hogy mennyire büszke rám, tudom, hogy így van. Legutóbb meglepett egy szupi éremtartóval, vagy hallottam, hogy másnak azt ecsetelte, mennyire szereti bennem, hogy kitartó és erős vagyok, és megdolgozok a céljaimért. Attól, hogy téged sem ajnároz folyton a szerelmed, ne hidd, hogy nem imponál neki a teljesítményed.
Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft