Hogyan vedd rá a kollégáidat a futásra?

Te imádsz futni, és egy igazán aktív személyiség vagy, de a munkatársaid inkább a mozgásszegény életmódra szavaznak? Vedd rá őket is a sportolásra!

Te imádsz futni, és egy igazán aktív személyiség vagy, de a munkatársaid inkább a mozgásszegény életmódra szavaznak? Vedd rá őket is a sportolásra!

  • Ne csak a futásról beszélj, mert azzal már azelőtt elmegy tőle a kedvük, hogy egyáltalán kipróbálták volna valaha. Nagyon idegesíti a nemfutókat, ha a futók semmi másról nem tudnak dumcsizni.

  • Hívd el őket egy munka előtti intenzív sétára, amit akár egy nyújtással is egybeköthetsz. Ehhez elég 40 perccel korábban érkezniük (még a zuhanyzás is beleférhet), ha egy 20 perces gyaloglást zártok le a gyakorlatokkal. Biztos lehetsz benne, hogy jobban érzik majd magukat tőle, és 2-3 alkalom után már egy laza kocogásban is benne lesznek.
Olvasd el ezt is!
  • A közösség élménye mindenkinek jót tesz, ha pár jófej embert szervezel le a dologra, akik klasszul érzik magukat együtt, már csak a társaság kedvéért is szívesen eljárnak mozogni.

  • A sikerélmények nagyon fontosak! Tűzzetek ki egy célt (pl. hogy egyben lefutnak 4km-t), és ha sikerül, jutalmazzátok meg magatokat mondjuk egy finom vacsorával egy menő helyen!

  • Nevezzetek már most be egy jövő évi versenyre, mert az annyira motiváló, és csapatkovácsoló, hogy a leglustábbakat is ráveszi a munkára!
Trükkök a futópadon: ne unatkozz!

A futópados edzés elég monoton lehet, de mutatunk pár trükköt, amivel kicsit izgalmasabbá teheted.

Ki tartja jobban a tempót a maratonon?

Állítólag a nők 18,7 százalékkal jobban tartják magukat az egyenletes tempóhoz a maratonokon, mint a férfiak. Jens Jakob Andersen, a runrepeat.com alapítója 1.815.091 maratoni eredményt vizsgált meg 131 2008 és 2014 között megrendezett versenyről.

Milyen hatással van a zene a futásra?

Te szoktál zenét hallgatni futás közben? Képzeld, jó hatással van a futásodra és a regenerációra is, egy új kutatás szerint. Csak a tempó nem mindegy.

Ez történik a testeddel, ha lecseréled a kávét matcha teára

A matcha tea nemcsak a kávéimádóknak jó alternatíva, de azok számára is szuper, akik nem szeretik a kávé ízét, de olykor jól jönne egy kis energialöket!

Segít vagy árt a futás, ha megfáztál?

A Futásról Nőknek Magazin cikkéből kiderül, hogy vajon jobb pihenni ilyenkor, vagy nyugodtan futhatsz megfázva is:

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft