Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

De közben rájöttem, hogy már azért is szerencsésnek mondhatom magam, hogy szívesen elkísér hosszabb távokon bringával, ha nem akarok egyedül menni, megérti, hogy szombaton simán eltűnök 3 órára, mert futni megyek, és még a versenyekre is kijön néha-néha. Mert újabban nagyon sok olyan sztorit hallottam, amikor a pasi egyáltalán nem támogatja, sőt akadályozza a feleségét abban, hogy felkészüljön egy versenyre. Épp nemrég olvastam Allie Burdick cikkét, aki triatlonista, anya, és persze futó, és akit soha nem támogatott a férje ebben a hobbijában. Nem csak elmesélte a történetét, de tippeket is adott arra, ha esetleg másnak is ilyen partnere lenne.

„A leggyakoribb komment, amit kapok, hogy a férjem biztosan mennyire büszke rám. (…) Nos, ő nem is lehetne érdektelenebb a témában.”

- Allie Burdick

Allie elmondta, hogy 10 éve él házasságban, de egy kezén meg tudja számolni, hányszor ment ki szurkolni neki a férje a versenyekre. Ha ki is ment, akkor a tömegre panaszkodott, vagy arra, hogy milyen sokat kellett egy helyben állnia. Az pedig lehetetlen, hogy a férfi valaha is elkísérje biciklin egy hosszabb körre. Bár korábban ábrándozott arról, hogy ott áll a szerelme egy hatalmas táblával és neki drukkol, az évek során beletörődött abba, hogy nem változtathatja meg a szerelmét. Ezeket a tippeket adta az olvasóinak:


  1. A kommunikáció ebben a helyzetben is nagyon fontos. Mondd el őszintén a párodnak, hogy mire vágysz, hogy mit szeretnél, mert tudod, néma gyereknek anyja sem éri a szavát. És talán találtok egy kompromisszumos megoldást, ami mindkettőtöknek megfelel!

  2. Te is adj! Talán a párodnak is van olyan dolog, amiben jól esne neki a támogatásod, és te nem teszed.

  3. Tervezz alaposan! Ha egy komoly versenyre készülsz, ami intenzív felkészülést igényel, akkor az rengeteg időt von el a családodtól. Ha viszont már előre megtervezitek közösen ezeket a pontokat, akkor kevesebb vita is adódhat belőle!
Olvasd el ezt, mielőtt legközelebb dühösen mennél el futni

Amikor "majd' szét robbansz", a legjobb ötletnek egy kiadós futás tűnik?

Na mi a pálya?

A résztávos pályaedzés szépségei az amatőr futó(anyuka) szemszögéből.

4 nő éppen New Yorkból Washingtonba fut - de vajon miért?

A futás egyúttal egy nőjogi ügyet szolgálna.

Nincs energiád? 6 dolog, ami segít kirobbanó formába kerülni

Ha az utóbbi időben úgy érzed, hogy soha nincs elég erőd a futásokhoz, edzésekhez, vagy úgy általában a mindennapokhoz, az alábbi változások a segítségedre lesznek!

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft