Az orvosok azt mondták, sosem tud már futni, és közben Ironman lett

Turia Pitt nem mindennapi története mindenki számára inspiráló lehet.

Turia Pitt nem mindennapi története mindenki számára inspiráló lehet.

Az akkor 24 éves futónő már az ausztrál 100K Kimberley Ultramarton utolsó negyedénél járt, amikor egy szörnyűség történt. Ő és három másik futó bozóttűz miatt egy keskeny, sziklás szorosba kényszerült. Mivel a lángok teljesen körbevették őket, így a mentőcsapat nehezen tudta kimenekíteni a sportolókat. Nagyjából 4 órát kellett várniuk, mire megérkezett egy helikopter, addigra Turiának már a teste 65%-a megégett, így fel sem ismerték a mentőcsapat tagjai.

A következő emléke már az volt, ahogy felébredt, és az egész testét bekötözték. Összesen 864 napot töltött kórházban, 200 műtétet végeztek el rajta, majdnem az összes ujját amputálták. Hihetetlenül lefogyott, és arra is alig volt képes, hogy felüljön az ágyban. Állítása szerint a legnehezebb az volt, amikor az orvosok közölték, hogy soha többé nem futhat. Hogy a teste soha többé nem lesz képes arra, hogy komolyan sportoljon. Ekkor eldöntötte, hogy nem csak újra futni fog, de Ironman lesz!

Apró lépésekkel kezdte, szép lassan haladt a célja felé. Mivel korábban nem úszott vagy bringázott, sok nehézséggel találta szemben magát, ráadásul az ujjai nélkül minden jóval nehezebben ment. Arról nem is beszélve, hogy a hatalmas mértékű bőrkárosodása miatt a hőháztartása sem működött megfelelően. Az első nagy eredménye 2014-ben egy félmaraton lefutása volt, idén májusban viszont már teljesítette a ausztrál Ironmant, szombaton pedig a hawaii Ironman Világbajnokságon indul. Mi nagyon szurkolunk neki!

Health.com

Milyen telefonja legyen egy futónak?

Az aktuális telefonommal történt egy kis baleset. Leesett és pont nem volt rajta tok, így a széle megtört, az üvege meghasadt. Működik még, de 2 és fél év után így már biztosan elérkezett az idő a nyugdíjaztatására.

Tanácsok, hogy ne szenvedj annyira a futópadon

Gyűlölök padon futni. Mondjuk soha nem szoktam, mert esőben, hóban, fagyban, 50 fokban is inkább odakint edzem, nem igazán zavarnak a különböző környezeti tényezők.

Meggyógyítja az ízületi gyulladásokat, csökkenti a fájdalmat: a kurkuma tényleg csodaszer!

Újabban az egyik legtrendibb fűszer, sőt már menő „arany lattét” is lehet belőle készíteni a kurkumából. De nem csak a különleges íze miatt, hanem fantasztikus hatásai miatt is hódít, amelyek kifejezetten sportolók számára hasznosak!

Tésztavacsora 15 perc alatt, 29 gramm fehérjével

A recept nem titkolt célja, hogy ne tudj kifogást találni arra, hogy miért nem főzöl otthon. És mik a leggyakoribb kifogások?

Szereted a kihívásokat? Fuss az év leghidegebb időszakában és légy részese egy nemzetközi versenynek!

Minden év januárjának és februárjának utolsó vasárnapján világszerte csatlakoznak a finn kezdeményezésű Yours Truly futáshoz.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft