Az orvosok azt mondták, sosem tud már futni, és közben Ironman lett

Turia Pitt nem mindennapi története mindenki számára inspiráló lehet.

Turia Pitt nem mindennapi története mindenki számára inspiráló lehet.

Az akkor 24 éves futónő már az ausztrál 100K Kimberley Ultramarton utolsó negyedénél járt, amikor egy szörnyűség történt. Ő és három másik futó bozóttűz miatt egy keskeny, sziklás szorosba kényszerült. Mivel a lángok teljesen körbevették őket, így a mentőcsapat nehezen tudta kimenekíteni a sportolókat. Nagyjából 4 órát kellett várniuk, mire megérkezett egy helikopter, addigra Turiának már a teste 65%-a megégett, így fel sem ismerték a mentőcsapat tagjai.

A következő emléke már az volt, ahogy felébredt, és az egész testét bekötözték. Összesen 864 napot töltött kórházban, 200 műtétet végeztek el rajta, majdnem az összes ujját amputálták. Hihetetlenül lefogyott, és arra is alig volt képes, hogy felüljön az ágyban. Állítása szerint a legnehezebb az volt, amikor az orvosok közölték, hogy soha többé nem futhat. Hogy a teste soha többé nem lesz képes arra, hogy komolyan sportoljon. Ekkor eldöntötte, hogy nem csak újra futni fog, de Ironman lesz!

Apró lépésekkel kezdte, szép lassan haladt a célja felé. Mivel korábban nem úszott vagy bringázott, sok nehézséggel találta szemben magát, ráadásul az ujjai nélkül minden jóval nehezebben ment. Arról nem is beszélve, hogy a hatalmas mértékű bőrkárosodása miatt a hőháztartása sem működött megfelelően. Az első nagy eredménye 2014-ben egy félmaraton lefutása volt, idén májusban viszont már teljesítette a ausztrál Ironmant, szombaton pedig a hawaii Ironman Világbajnokságon indul. Mi nagyon szurkolunk neki!

Health.com

Az ősz kedvence: a sütötők 5 pozitív hatása

A sütőtök rengeteg tápanyagot tartalmaz és annyi pozitív hatással rendelkezik az egészségedre, hogy meg fogsz lepődni!

10 futópillanat, amit érdemes megünnepelni

Minden fejlődést érdemes megörökítened az utókornak és magadnak is. A kemény munka után pedig megérdemled az ünneplést.

5 igazság a futás és kávé kapcsolatáról

A legfontosabb kérdésekre kerestük a választ a futással és kávéval kapcsolatban. Íme az eredmények:

Hogyan kezeld, ha a párod egyáltalán nem támogat a futásban?

Régebben mindig arról álmodoztam, hogy a pasimmal együtt futunk, mert annyi ilyen példát láttam magam előtt, és nem bírtam belenyugodni, hogy ő inkább az olyan szórakoztatóbbnak mondható sportokat szereti, mint a foci vagy a tenisz, és esze ágában sincs 5-6km-nál többet lefutni.

Az apuka 4 éves kislányával döntött maratoni rekordot

Calum Neff 11 hónapos kislányával februárban már megdöntötte a babakocsis félmaraton rekordját, most viszont a maratonra pályázott.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft