Képzeld el, hogy futsz – és sikeresebbé válsz!

Azon gondolkozol, hogy el kellene menni futni? Az szuper, mert tudósok szerint már ez is javít a teljesítményeden.

Azon gondolkozol, hogy el kellene menni futni? Az szuper, mert tudósok szerint már ez is javít a teljesítményeden.

Bár az edzés az, amitől egyre jobb és jobb leszel, mentálisan is fejlesztheted magad. Dr. Jim Davis agykutató írt arról, hogy ha elképzeled, ahogy futsz, az agyad nem különbözteti ezt meg a valódi mozgástól, így a légzésed és szívritmusod is megváltozik. A kutatásai elsősorban profi atlétákra irányultak, a szakember állítása szerint átlagembereknél is ugyanúgy működik. Azt ajánlja, hogy képzeld el, ahogy zuhogó esőben, vagy meredek hegyen futsz felfelé, ahogy megküzdesz és végül sikert aratsz. Az agyad begyakorolja ezt a helyzetet, így ha valóban megéled, már sokkal könnyebb lesz. Ugyanis eltárolod a szituációt, a tested pedig majd követi az adatokat.

Ahogy minden edzésnél, úgy a mentális tréningnél is lehet hibákat véteni. Először is, nehogy azt hidd, hogy helyettesíti a normál edzéseket. Plusz, nem szabad olyanokat képzelned, hogy beérsz a célba, vagy megkapod az érmet. Sokkal fontosabb, hogy az odáig vezető procedúra közben lásd magad.

Kipróbálod?

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Építs kitartóbb izmokat!
6 dolog, amiben a futás enyhén szólva megváltoztatta az életemet

Bár mindig sportoltam, a futás kifejezetten meghatározó darabja azoknak a mozgásformáknak, amiket eddig űztem. Nem csak a mindennapjaimra, de átfogóan az életemre is hatalmas hatással van. Most elmondom, miben!

5 ok, hogy ma is elmenj futni

Vannak napok amikor lelkesen, izgatottan pattansz ki az ágyból, hogy elindulj futni. Máskor viszont legszívesebben inkább aldunál plusz egy órát. Ilyenkor jól jöhetnek a következő motivációs trükkök

9 dolog, amit minden futónak meg kell tennie verseny előtt

Ha követed a tippjeinket, nem hibázatsz a versenyen!

Mire jó a chia mag?

Ha nem ismered, itt az ideje beépítened az étrendedbe! Miért? Elmondjuk.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft