4 versenyszabály, amit megszeghetsz (ha akarsz)

Minden versenyre ugyanúgy készülsz, mert már betéve tudod, amit mi és a szakértőink leírtunk? De mi van, ha valami nem passzol hozzád vagy nem tudtad betartani? Eláruljuk, melyek azok a tanácsok, amiket nem kell véresen komolyan venni!

Minden versenyre ugyanúgy készülsz, mert már betéve tudod, amit mi és a szakértőink leírtunk? De mi van, ha valami nem passzol hozzád vagy nem tudtad betartani? Eláruljuk, melyek azok a tanácsok, amiket nem kell véresen komolyan venni!

„Ne próbálj ki semmi újat a verseny napján!”

Igen, logikus, hogy ne akkor vedd fel a vadiúj cipődet, vagy próbálj ki egy új energiazselét, de mi van akkor, ha épp elszakadt a kedvenc cipellőd, vagy otthon hagyod a jól bevált szeletedet? Ne stresszelj, így alakult. Nyugodtan edd meg annak a Snickers-nek a felét, amit a haverod ajánlott fel, és az új cipőt is muszáj felvenned. Kutatások szerint ezek az apró változtatások lelkileg felturbóznak, ami talán a teljesítményedre is jó hatással lesz!

„Érkezz minél korábban!”

Tök jó a hangulat a versenyeken, és legalább van időd elmenni többször WC-re, meg melegíteni is, de ha téged stresszel a tömeg és az idő lassú haladása, akkor érkezz az utolsó pillanatban. Na és mi van akkor?

„Ne fusd el az elejét!”

Mindannyian megtapasztaltuk már, milyen az, ha az elején beleadunk mindent, a végére pedig nem marad erőnk. De! Attól, hogy eltervezted, hogy az első 5K-t csak 5:40-nel futod, és a másodikon erősítesz 5:20-ra, nem biztos, hogy a tested is ezt akarja! Talán olyan jó formában vagy, hogy az eleje simán megy 5:15-tel is, akkor meg minek fognád vissza magad annyira? Érezned kell, mi a sok, és mi az, ami még kitarthat a végéig!

„Melegíts be alaposan!”

Persze a bemelegítés elengedhetetlen ahhoz, hogy a tested felkészülhessen a megmérettetésre, és ne sérülj le. De, ha úgy alakult, hogy nem maradt rá időd, ne pánikolj be! Kezdd az első 1-3 km-t könnyed tempóban, és szánd ezt a távot arra, hogy bemelegedj, míg a többi legyen maga a verseny!

Olvasd el ezt is!
Edzés előtti snackek a kirobbanó enerigáért

Dobd össsze ezeket, hogy több energiád legyen!

Így hat az étcsoki a teljesítményedre

A rövidebb távokhoz remek társ az étcsoki. El is mondjuk, miért.

Térképre fel!

Az okos órák és az okos alkalmazások térhódításával nemcsak futni lehet, hanem csomó érdekes információt nyerhetünk ki a futásainkkal kapcsolatban. Lássuk, melyek ezek!

5 ok, amiért nyugodtan megihatsz ma egy sört futás után

Nyugodtan nyiss egy üveg sört, mert elég jó hatással van az egészségedre. Megmutatjuk, pontosan mik az előnyei:

Ez a 85 éves férfi 4 óra alatti időeredménnyel teljesítette a maratont

A 85 éves Ed Whitlockot nem lassítja a kora. Korcsoportjában annyira jól szerepelt, hogy világrekordot döntött a Toronto Maratonon.

Előfizetés

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 35%-os kedvezménnyel! Most 4 lapszám 3580 Ft helyett csak 2380 Ft-ért lehet a tiéd!

Csak 2380 Ft